Published On: joi, Aug 23rd, 2012

Scoala “Ion Creanga” este in permanenta monitorizata video

Share This
Tags

* Monitorizarea video in scolile brailene se dovedeste a fi de bun augur pentru siguranta elevilor *

Problema securitatii in scoli este una veche care afecteaza atat parintii si copiii dar si conducerea scolilor. Pentru siguranta elevilor s-a apelat deseori la serviciile unor firme de securitate care nu s-au dovedit de fiecare data eficiente. Monitorizarea video in scoli a fost o solutie gasita la aceasta problema. Prima unitate de invatamant care a montat un sistem de supraveghere video acum 5 ani a fost Scoala cu clasele I-VIII Ion Creanga.

Cladirea este dotata cu 16 camere video acoperind coridoarele scolii si exteriorul. Plata sistemului a fost acoperita de catre comitetul de parinti care a considerat aceast lucru de bun augur pentru securitatea copiilor. Conducerea scolii considera a fi un lucru benefic deoarece poate veni mult mai usor in ajutorul elevilor in orice situatie. De-a lungul timpului au fost depistate cu ajutorul camerelor cazuri ale unor grupuri de tineri din afara scolii care deranjau elevii  in curte. Avand inregistrarile video scoala a putut sesiza politia iar acestia au fost amendati. “Inclusiv pe holuri s-au disciplinat pentru ca avem dovada mereu.” declara Victor Buzea, director al scolii Ion Creanga. Tot acesta ne-a marturisit ca la inceput copiii se simteau stanjeniti dar apoi s-au obisnut. “Am facut consiliere cu ei si le-am explicat ca este in beneficiul lor”. “Am fost un exemplu pentru alte scoli chiar si din afara judetului Braila cand au vazut la noi ca este benefic”.

Nici profesorii nu sunt scutiti de regulamentul intern al scolii. Acestia pot intra sau parasi incinta cu ajutorul unui card de acces.

Inainte exista problema gardianului care nu putea acoperi toata suprafata institutiei insa cu prezeta camerelor totul poate fi vazut si rezolvat la momentul in care se intampla.

Alexandra Busuioc

Comentarii

comentariu

About the Author

-