Published On: vin, Aug 3rd, 2012

Sase incendii in doar doua zile

Share This
Tags

In perioada 28 – 29.07.2012 subunitatile de interventie ale inspectoratului au actionat pentru limitarea si lichidarea a sase incendii de vegetatie uscata, doua in municipiul si patru in judet (Surdila gaiseanca, Bordei Verde, Plopu si DN 2B – km 2).

Imprejurarile care a dus la producerea incendiilor au fost jocul copiilor cu focul, focul de deseuri lasat nesupravegheat sau fumatul in locuri neamenajate si aruncarea resturilor de tigara aprinse la intamplare.

Au ars vegetatia uscata pe cca. 1,5 ha si deseurile menajere

La ora echipa pirotehnica a inspectoratului a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata la un operator economic care colecteaza fier vechi din municipiu, unde a fost descoperit un proiectil exploziv calibrul 76 mm, opt tuburi de proiectil calibrul 76 mm, trei tuburi de proiectil calibrul 100 mm si o grenada defensiva, toate in stare avansata de oxidare. Acestea au fost ridicate, transportate si depozitate in siguranta, ulterior vor fi distruse in poligonul de specialitate.

In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale despre descoperirea unor astfel de elemente de munitii neexplodate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-