Published On: mie, Aug 8th, 2012

S-au afisat rezultatele la examenul de titularizare

Share This
Tags

* Promovabilitatea la examenul de titularizare a profesorilor la nivel de judet este de 85%

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca „rata de promovare la examenul de titularizare de anul acesta, pe tara, este de 48% si s-au obtinut 220 de note de 10, ceea ce nu este de natura sa ne multumeasca.” Acesta a mai spus ca „Sa fii profesor trebuie sa fii tu insuti un exemplu, inclusiv in examenele pe care le sustii. Cred ca daca procentul de promovare este undeva in apropierea celui de la bacalaureat si nu putem sa trecem atat de usor peste asta , se poate desprinde concluzia ca rezultatele de la titularizare reflecta rezultatele de la bacalaureat”. Pe de alta parte, ministrul precizeaza ca anul acesta s-au obtinut mai multe note mari in comparatie cu anul trecut.

La nivelul orasului nostru s-au depus 595 de dosare, iar dupa validarea acestora s-au prezentat la examen un numar de 441 profesori. La aflarea subiectelor 59 de profesori au parasit sala de curs, un profesor a fost prins in timp ce se inspira din „copiute” si au ramas astfel 381 de candidati prezenti. Profesorii nu au fost tocmai „pregatiti” pentru acest examen, numai doi obtinand medii de 10, si alti  patru note de 10. De performanta notei din oficiu a beneficiat un singur candidat, obtinand cu felicitari nota 1. Desi media de trecere este 7, cei care au obtinut note intre 5 -6,99 pot ocupa posturi de suplinitori calificati.

Dupa spusele Inspectorului Adjunct Scolar Judetean, prof. Catalin Stanica „stam mai bine ca anul trecut”. Bataia acerba a fost pe discipilinele de limba si literatura romana, educatie fizica si sport, limba si literatura engleza precum si informatica.

Dupa analizarea contestatiilor vor putea fi afisate rezultatele in data de 10 august.  Tinand seama de faptul ca examenul de titularizare este extrem de serios si de dificil, ii felicitam pe toti cei care au reusit sa obtina note de 10 si, de asemenea, pe cei care au obtinut note egale sau mai mari de 7, pragul de promovare a examenului de titularizare.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-