Published On: joi, Aug 2nd, 2012

S-a dat startul la examenul de titularizare

Share This
Tags

*Profesorii au intrat in examen de la ora 10.00

Aproape 600 de candidati s-au inscris la examenul de titularizare pentru a ocupa un loc in invatamant. Concursul scris se sustine in sase centre de examen: Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius”, }coala “Ion Bancila”, Liceul de Arta “H. Darclee”, Scoala “Fanus Neagu”, Scoala “C.S. Aldea” si }coala “I.L. Caragiale”.

Accesul concurentilor in salile de examen a inceput inca de la orele 10.00, iar testarea va dura 4 ore.

Cadrele didactice au la dispozitie 538 de posturi, dintre care 123 titularizabile si 415 posturi pentru suplinire.

Candidatii care doresc sa-si obtina titularizarea trebuie sa treaca doua probe: una practica, iar cealalta scrisa.

Pentru a participa la proba scrisa, profesorii trebuie sa obtina la practica minimum cinci.

Cu toate acestea, in calcularea mediei finale, proba scrisa are o pondere mai mare, de 75%, fata de cea dobandita la inspectia scolara de 25%.

Proba practica s-a dovedit a fi usoara, profesorii au obtinut multe note de 10, dar au fost notati si cu 9, cativa dintre ei au primit note de 8 si de 7.

Prezenta nu a fost de 100%, s-au inregistrat si absente la prima proba, iar o alta candidata nu a obtinut nota de trecere pentru activitatea la clasa.

Structura probei scrise care este sustinta astazi cuprinde pentru fiecare dintre discipline, doua subiecte, fiecare subiect fiind notat cu  45 de puncte, iar 10 puncte se acorda din oficiu. Media finala se calculeaza cu cea obtinuta la proba practica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-