Published On: mar, Aug 7th, 2012

Roverul Curiosity a atins suprafata martiana

Share This
Tags

* Sonda Mars Reconnaisance Orbiter (MRO), aflata pe orbita lui Marte din 2006, a surprins in cateva fotografii spectaculoasa coborare a roverului Curiosity

Sonda MRO si-a folosit camera fotografica de inalta rezolutie HiRISE pentru a fotografia asolizarea roverului.

“HiRISE a realizat peste 120 de fotografii ale craterului Gale in cadrul unui proces de alegere a celei mai nimerite locatii pentru asolizare, insa sunt convinsa ca aceasta este cea mai interesanta dintre ele”, a explicat Sarah Milkovich, specialistul in utilizarea instrumentului HiRISE de la Jet Propulsion Laboratory, din Pasadena, California.

Etapa de pregatire a sondei orbitale MRO pentru fotografierea roverului Curiosity a durat mai multe luni de zile, programatorii incepand lucrul la acest obiectiv in luna martie.

Misiunea Curiosity va dura 2 ani si are un buget de 2,5 miliarde de dolari avand ca obiectiv  sa determine daca mediul de pe Marte ar fi putut fi propice pentru aparitia vietii microbiene. Se incearca identificarea elementelor organice constitutive ale vietii, cu ajutorul celui mai complex set de instrumente stiintifice ce a fost trimis vreodata in afara Terrei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-