Published On: mar, Aug 14th, 2012

“Protest cu telecomanda. Un protest impotriva desfiintarii TVR Cultural”

Share This
Tags

Joi, de la ora 19.00, in fata Ateneului Roman din Bucuresti, are loc “Protestul cu telecomanda. Un protest impotriva desfiintarii TVR Cultural” initiat de Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate.

Prin “Protestul cu telecomanda” se atrage atentia asupra “crizei institutiilor publice de cultura din Romania, asupra crizei valorilor care devine profunda in societatea romaneasca, dar si asupra faptului ca zona culturala romaneasca este supusa presiunilor puterii politice, care incearca limitarea spatiului cultural”

“Initiativa ARCEN vine in urma unui val de simpatie fata de postul TVR Cultural, care s-a manifestat pe retelele de socializare si care atrage din ce in ce mai multi sustinatori din tara si din strainatate”, se arata in comunicatul asociatiei.

TVR are in momentul de fata o pierdere cumulata de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesara pentru a plati aceasta datorie este estimata la 7,5 ani. Claudiu Saftoiu a spus ca va fi vorba mai degraba de o contractie “temporara” a TVR Info in TVR 1 si a TVR Cultural in TVR 2 (care va fi redenumit TVR 2 Cultural) si in TVR 3.

ARCEN considera ca desfiintarea TVR Cultural nu este o solutie pentru redresarea economica a Televiziunii Romane, ci o eroare cu consecinte grave asupra mediului cultural romanesc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-