Published On: lun, aug. 27th, 2012

Romania rateaza sansa de a urca pe podium

Share This
Tags

* Nationala de junioare a pierdut finala mica la Mondiale si a terminat langa podium, pe locul 4 * Romania – Norvegia  30-36 (13-17) * Jucatoarea de la HC Dunarea, Gabriela Perianu a marcat de 9 ori impotriva nordicelor, si a fost desemnata cel mai bun inter stang*

Nationala de junioare a Romaniei a pierdut sansa de a urca pe podium la Campionatul Mondial din Muntenegru. Dupa ce sambata “tricolorele” au fost invinse in semifinale de Danemarca, 39-28, o zi mai tarziu, in finala mica, a fost randul Norvegiei sa castige in fata Romaniei, 36-30.

Ca si in meciul cu Danemarca, apararea a fost punctul slab al tricolorelor, care in ciuda faptului ca marcau prin Perianu si Pricopii, primeau goluri usoare de pe linia de 6 metri.

Safta si Perianu au dus Romania in avantaj, ambele marcand cate trei goluri in primele zece minute ale partidei (6-5). Reprezentativa Norvegiei a punctat de patru ori consecutiv, pe fondul unor momente mai slabe ale tricolorelor (6-9), iar avantajul nu a mai fost cedat pana la finalul partidei, chiar daca Romania s-a luptat pana la ultima picatura de energie pentru a intoarce soarta partidei. La pauza, nordicele aveau un avantaj de patru goluri (17-13), dupa ce Perianu si compania s-au apropiat in trei randuri la un singur gol de adversare (8-9, 11-12, 12-13).

Diferenta de patru goluri s-a pastrat pana la jumatatea reprizei, iar daca Romania a ramas aproape de adversara a fost datorita Andreei Pricopi, care a punctat de sapte ori pana in minutul 43 (22-25). Nordicele s-au desprins decisiv in doar cinci minute, timp in care au reusit sa marcheze de cinci ori consecutiv, insa chiar si asa, junioarele antrenate de Popa Savistean au incercat sa intoarca soarta meciului, fara succes insa.

Jucatoarea de la HC Dunarea Braila, Gabriela Perianu, a fost desemnata cel mai bun inter stang al competitiei.

Marcatoare: Perianu (9/17), Pricopi (8/14, 4/6 la 7m), Agape (3/3, 1/1 la 7m), Safta (3/5, 1/2 la 7m), Tiron (2/2), Gavrila (2/4), Cicic (1/1), Cirjan (1/1), Popa (1/5)

Comentarii

comentariu

About the Author

-