Published On: joi, Aug 2nd, 2012

Romania mai castiga o medalie la haltere

Share This
Tags

* Roxana Daniela Cocos a reusit sa câstige medalia de argint la haltere, la categoria 69 de kilograme

Clasata abia a patra dupa stilul smuls, Roxana Cocos a revenit in forta la stilul aruncat si a urcat pe treapta a doua a podiumului.

La stilul smuls, Roxana Cocos a ridicat fara mari emotii 108 kilograme la prima incercare, 111 la a doua si 113 la cea finala, fiind devansata de sportiva nord-coreeana Jong Sim Rim, de Dzina Sazanavets din Belarus si de Anna Nurmukhametova din Kazahstan.

A urma insa stilul aruncat, unde sportiva noastra a bifat 138 de kilograme la prima incercare, iar apoi s-a pastrat pentru 143 de kilograme. Sportiva din Belarus s-a oprit la 141 de kilograme, iar cea din Kazahstan nu a putut sa treaca de 136 de kilograme. O alta sportiva din Belarus a ridicat 143 de kilograme la ultima incercare si a urcat in fata româncei.

Roxana a ridicat si ea 143 de kilograme si le-a egalat pe cele doua sportive din Belarus, asigurându-si medalia de argint pentru ca a fost mai usoara decât adversarele sale. La ultima incercare, Roxana Cocos a atacat aurul, incercând sa ridice 146 de kilograme, dar a ratat si a terminat concursul cu un total de 256 de kilograme.

Medalia de aur a revenit sportivei din Coreea de Nord, care a ridicat 146 de kilograme pentru un total de 261 de kilograme.

Bronzul i-a revenit Marynei Shkermankova din Belarus, care a adus astfel prima medalie a delegatiei tarii sale.

Roxana Cocos, legitimata la clubul Steaua, a adus României a doua medalie la haltere, dupa bronzul lui Razvan Martin de marti seara.

România are acum sase medalii la JO 2012: una de aur (Alin Moldoveanu – pusca aer comprimat 10 m), trei de argint (Roxana Cocos – haltere, cat. 69 kg, Alina Dumitru – judo, cat. 48 kg si Corina Caprioriu – judo, cat. 57 kg) si doua de bronz (echipa feminina de gimnastica, Razvan Martin – haltere, cat. 69 kg).

Camelia Potec si-a ratat obiectivul de la JO

Sportiva Camelia Potec a ratat, joi, calificarea in finala probei de 800 de metri liber din cadrul concursului de natatie de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Camelia Potec a luat startul in seria a patra a calificarilor, pe primul culoar, incheind cursa cu timpul de opt minute, 38 de secunde si 44 de sutimi, pe locul sapte si a ratat finala probei, care a fost principalul sau obiectiv la JO de la Londra.

La start s-au aflat 36 de sportive, impartite in cinci serii, iar primele opt inotatoare au obtinut calificarea in finala, care este programata vineri.

Potec s-a calificat la JO, cu timpul de 8:31.06, competitia de la Londra fiind ultima din cariera.

Camelia Potec a mai luat startul si la 200 si 400 de metri liber, dar nu a reusit sa treaca de serii. Alte ratari au fost ale sportivilor Dragos Agache (100 metri bras), Alexandru Coci (200 metri fluture) si Norbert Trandafir (100 metri liber).

ANA-MARIA NICULESCU

Comentarii

comentariu

About the Author

-