Published On: mar, Aug 7th, 2012

Regii transportului in comun

Share This
Tags

*Angajatii BRAICAR opresc autobuzele oriunde doresc pentru a face controale la bilete si abonamente. Metoda nu este agreeata de calatorii cinstiti *

Ni se intampla aproape zilnic sa parcurgem diferite distante cu autobuzul si sa ne trezim opriti intre statii sau chiar in intersectii de contolorii Braicar. Nu se mai obosesc sa astepte autobuzul in statii si sa-si faca meseria pe traseul autobuzului. Acum la moda este sa faca cetatenii sa astepte intre statii pana isi termina ei controlul. “Oricum nimeni nu respecta legea. Soferii mai iau bani de la noi pe bilet si nu ne dau nimic la mana, ba mai opresc in diferite locuri sa urce sau sa coboare diferite persoane”, ne-a declarat Nicolae Munteanu, pensionar din Braila. Controlorii Braicar se apara declarand ca majoritatea celor care nu au bilete sau abonamente sunt persoane certate cu legea care pot deveni violente: ”Copiii astia care nu mai sunt copiii ne injura si scuipa. Am renuntat sa mai purtam vestele care ne scoteau in evidenta tocmai pentru a descuraja acesti indivizi”, a declarat controlorul cu legitimatia nr 2. Pe ecusoanele angajatilor Braicar nu este trecut numele acestora ci numai numarul legitimatiei cu care sunt inregistrati.

Abuzuri zilnice din exces de zel

“M-au oprit mai demult in tramvai si mi-au cerut abonamentul. I-am dat buletinul in husa caruia se afla si abonamentul meu. Ei au coborat la prima statie fara sa-mi dea actele inapoi. Le-am recuperat a doua zi de la sediul lor, insa nu mi se pare legal acest lucru” a declarat Andreea V.  Nu este pentru prima data cand astfel de abuzuri sunt raportate de catre cetateni, motiv pentru care Braicar a semnat diferite contracte cu firme de paza si securitate, Politia Locala ori Jandarmeria.

Madalina Munteanu

Comentarii

comentariu

About the Author

-