Published On: vin, Aug 10th, 2012

Reabilitarea si modernizarea parcului monument

Share This
Tags

*Ultimul proiect al Directiei Strategii Programe si Proiecte de Dezvoltare urmeaza a fi semnat

Suprafata totala inclusa in acest proiect are 26.000 mp, cam jumatate din suprafata totala a Parcului Monument. Lucrarile se vor executa incepand cu str.Pietatii si pana la Spitalul Judetean de Urgenta Braila.

Acest proiect al D.S.P.P.D.R face parte din Planul Integrat – axa 1 din planul operational Regio, avand regula N +2, cu contractare pana in 2013, urmand ca lucrarile sa fie finalizate pana la 31 iulie 2015.

Rebilitarea si modernizarea parcului monument cuprinde refacerea sistemului de irigatii, modernizarea retelei de apa potabila, modernizarea retelei de canalizare, reabilitarea bazinului si a fantanii arteziene, amenajari peisagistice, dotari, locuri de joaca si de relaxare, mobilier stradal.

Directorului Executiv din cadrul D.S.P.P.D.R, Iuliana Neagu a declarat echipei InfoBraila ca Planul Integrat contine noua proiecte, din care reabilitarea strazii Calea Calarasilor, strazii calea Galati, Platoul Primariei, Casa Goanga, zona de promenada cu fantani, caminul de batrani Sf.Petru si Pavel, ultimul din lista fiind realbilitarea si modernizarea Parcului Monument. Proiectul, in valoare totala de aproximativ 10 mil lei este accesat catre finantare la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si se asteapta semnarea acestuia la sfarsitul lunii august.

Procedura sistemului electronic de achizitii publice dureaza trei luni dupa care se organizeaza licitatia pentru firma constructoare iar lucrarile vor incepe anul viitor.

Tot din cadrul acestui proiect face parte si reabilitarea Castelului de Apa din Gradina Publica. Este elaborat planul de marketing, iar obiectivul va consta in prezentarea Brailei de odinioara in imagini. “Fostul restaurant de la etaj va fi inlocuit cu un observator astronomic, iar in sub-solul castelului fiindca exista multe retele vechi de apa, se va  infiinta un Muzeu al Apei.” a precizat Directorul Iuliana Neagu.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-