Published On: lun, Aug 13th, 2012

Protest al angajatilor CET. Nu si-au primit salariile de doua luni.

Share This
Tags

*Angajatii CET au protestat astazi, 13 august, langa Primarie pentru ca nu si-au primit salariile de doua luni si se fac sn continuare disponibilizari.

Pana la ora 16:00 protestari au strigat “Demisia”, au fluierat si huiduit cerandu-si salariile si drepturile. Acestia acuza faptul ca recuperatorii firmei care ar trebui sa mearga sa stranga banii de la asociatiile de propietari sunt de fapt rude ale directorilor firmei si ssi primesc salariile fara sa ssi ssi sndeplineasca datoria, de a  sncerca sa recupereze sumele de bani datorate de la asociatiile de propietari. “Avem recuperatori care nu au facut nimic! Recuperatori sunt neamuri ai unor sefi de-ai nostri! isi iau salariile degeaba! Acum pentru a lua masuri, pentru a-i sntreba de ce nu au reusit sa recupereze nimic trebuie sa umble la cumatrul varul, nepotul! Sunt neamuri si le pot cere socoteala. Acum pentru ca nu s-au recuperat banii, dau din muncitori afara!”a declarat un muncitor aflat la protest.  Acesta nu este primul protest al muncitorilor. Au mai existat proteste saptamana trecuta timp de 3 zile si acum doua saptamani sn curtea CET-ului dar au fost nevoiti sa opreasca manifestarile din cauza caniculei. Protestarii spun ca au fost acuzati  a fi parte a unor interese politice care si sndeamna la aceste miscari de protest. Ei contrazic aceste afirmatii spunand “Ne smpinge la protest simplul fapt ca nu ni s-au dat salariile. Copilul meu ma sntreaba azi ce mancam! Eu ce pot sa sI spun? Ca nu mi-au dat salariu? “ a declarat Gurau Dorinel, vicelider al Sindicatului Liber CET

Singura solutie care li s-a sugerat angajatilor la ultimul protest de catre Primarie a fost sa mearga sa recupereze banii de la populatie. Acestia sunt revoltati de astfel de raspunsuri si afirma ca sn conditiile sn care recuperatorii nu si-au facut datoria dar ssI primesc sn continuare banii, e absurd ca simpli muncitori sa mearga din usa sn usa la populatie pentru a recupera banii. “Problema este de viitor. Ne tine legati precum iobagii de mosie! Macar daca ne-ar spune ca se snchide si stiu ce am de facut, ma duc la somaj, smi caut de munca.” Ne-a declarat acelasi vicelider al sindicatului. Concluzia a fost ca “ Politicul ne-a adus sn situtia sn care suntem” . Acestia spun ca protestele vor continua si ca vor pune toate piedicile care le pot pune si pe cale legala.

Alexanda Busuioc

Comentarii

comentariu

About the Author

-