Published On: vin, Aug 3rd, 2012

Proiectul Cartierul Tineretului va fi modificat

Share This
Tags

* Viceprimarul Alexandru Danaila propune modificari in proiectul Cartierul Tineretului care sa vina in intampinarea tinerilor

Cartierul Tineretului este un proiect care se afla in desfasurare dar care mai are nevoie de mici modificari pentru a fi mult mai accesibil. Asa cum ne-a fost promis in campania electorala, acesta se afla in desfasurare si este dorit de catre autoritati sa fie dus la indeplinire “ Este un proiect pe care l-am promis in campania electorala, un proiect pe care mi l-am insusit si pe care doresc sa il duc la indeplinire” a declarat viceprimarul PNL Alexandru Danaila.

Este un proiect mai amplu in care sunt prevazute reglementari din punct de vedere juridic referitoare la modul si criteriile de beneficiere a terenurilor. Proiectul vine in intampinarea tinerilor pana in 35 de ani care au sansa de a beneficia de teren in mod gratuit, cu o suprafata totala de 250 mÞ.

In prezent exista terenuri atribuite unde au fost incepute constructiile. Terenurile care au fost acordate sunt amplasate in zona centrala unde se fac toate procedurile ca cei ce construiesc sa beneficieze de curent si apa potabila.

In cadrul proiectului sunt propuse proiecte cu privire la arhitectura constructiilor. “Se doreste ca zona sa fie unitara, un cartier rezidential, iar constructiile sa se desfasoare intr-un timp foarte scurt, preconizat la un an” a declarat  Alexandru Danaila.

Dupa ce aceste proiecte vor fi achizitionate de catre Primarie vor fi puse la dispozitia celor care au beneficiat de terenuri. Durata constructiei unei cladiri va fi limitata pe o perioada de un an. Cei care nu au posibilitatea de a se incadra in aceasta perioada au posibilitatea de prelungire.

Proiectul va suferi modificari si la criteriile de acordare ale terenurilor. Se doreste ca cei care depun cererile de acordare sa primesca un numar de ordine. In functie de numarul pe care l-au primit acestia vor sti cand li se vor acorda terenurile.

In prezent sunt inregistrate un numar de 4000 de cereri in asteptarea unui loc gratuit.

Factorii care vor influenta durata de acordare vor fi nivelul de salarizare si starea civila, dar criteriul de baza va ramane vechimea cererii.

Toate aceste modificari ce doresc a fi aduse in completarea proiectului vor trece spre aprobarea pe la comisiile Consiliului Judetean spre dezbatere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-