Published On: lun, Aug 13th, 2012

Profesorii din trei scoli raman fara salarii pana la 1 septembrie

Share This
Tags

* La initiativa Inspectorului Scolar Judetean, pentru cele trei unitati scolare se vor redistribui sumele necesare platii salariilor, precum si elevii in alte unitati de invatamant *

In cadrul sedintei extraordinare a CLM Braila din 13 august, Inspectorul Scolar General Prof. Iulian Danielescu a ridicat problema celor trei unitati de invatamant brailene, Scoala “Anton Dumitriu” (fosta scoala nr.10), Scoala “Alexandr Sergheevici Puskin” si Scoala “Waldorf”, unde exista probleme financiare privind plata salariilor. La aceste unitati de invatamant plata salariilor si taxele aferente acestora este imposibila pana la inceperea anului scolar la 1 septembrie.

In ceea ce priveste la Scoala “Anton Dumitriu”, numarul de elevi este mic conform ultimei finantari si nu se pot asigura salariile. La scoala Puskin numarul de elevi al comunitatii de acolo este in scadere, iar scoala Waldorf are un specific de predare ce implica mai multe resurse.

“De la scolile care au buget pentru salarii, sa reglam, sa ducem sume de bani pentru salariile profesorilor pana la 1 septembrie” a propus Inspectorul I.Danielescu. Banii pentru redistribuire vor fi luati de la Colegiul Economic “Ion Ghica” si Colegiul Tehnic”Ed.Nicolau. Conform spuselor lui I.Danielescu, scoala Anton Dumitriu a fost lipita de scoala nr.8 si devine structura ei, elevii vor fi mutati acolo, iar cladirea este propusa sa treaca in administratia Colegiului Ion Ghica.

Primarul Aurel Simionescu a precizat ca in acest sens legislatia in vigoare este destul de rigida si ca exista sume alocate pe elev si inmultite cu numarul de elevi ar trebui sa se stabileasca suma alocata cu exactitate.  La inceputul anului scolar Inspectorul General va organiza o sedinta cu toti directorii scolilor brailene pentru refacerea colectivelor de elevi, pentru a se evita pe viitor problemele financiare.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-