Published On: mar, Aug 21st, 2012

Primaria cheltuie “la misto” 8 miliarde de lei vechi pe an pentru sterilizarea cainilor

Share This
Tags

* Consilierul municipal, Simona Draghincescu cere socoteala Primariei, in numele brailenilor, in ceea ce priveste cheltuirea banului public pentru sterilizarea cainilor comunitari *

Scrisoare deschisa catre CLM/Primaria Braila

Astazi, 21.08.2012, un cetatean mi-a relatat un fapt concret: cum cainii comunitari sunt “ sterilizati” numai pe hartie si m-a invitat sa vad cu ochii mei…Dovezile sunt incontestabile si imposibil de interpretat…!

Constat cu amaraciune ca nu au incetat afacerile murdare pe seama cainilor comunitari. ONG-uri si asociatii de traditie si anvergura internationala descopera lucruri incredibile: in Romania, dupa sterilizare si marcare, catelele continua sa fete, iar cainii isi continua viata fara nicio interventie chirurgicala asupra lor. Cine incaseaza banii publici fara a efectua serviciul de sterilizare?

Braila, pentru o perioada de timp, a tinut capul de afis al scandalurilor. De ceva timp s-a ingropat povestea cainilor ucisi de o asociatie preferata in exclusivitate de Primaria Braila. Nu mai stim nimic despre dosarele penale deschise in cauza iar asociatia cu pricina continua sa deruleze afaceri de miliarde de lei vechi / an din banii publici pe care Primaria ii administreaza.

Din informatiile pe care le detin, Primaria, de ani buni, plateste asociatiei lui Horez o suma aproximativa de 8 miliarde de lei vechi pe an pentru servicii ce tin de caini comunitari. Cati caini au fost sterilizati? Astazi (21.08.2012), cand am vazut cu ochii mei cum cainii comunitari sunt “sterilizati” doar pe hartie si m-am ingrozit cata inconstienta si ilegalitate ne inconjoara si toate acestea pe banii nostrii.

Cati caini mai sunt tinuti in adapost si in ce conditii? Cati au murit din cauza conditiilor precare din adapost? Au murit cu adevarat sau i-au omorat tinandu-i in viata numai pe hartie? De ce marile asociatii de profil sunt respinse de administratia locala, asociatii care ar efectua aceeasi prestare de serviciu la jumatate de pret ?

DE CE NIMENI NU ARE VOIE SA INTRE SI SA VIZITEZE ACEST ADAPOST PENTRU CAINI? CE AVEȚI DE ASCUNS, stimati tovarasi?

Cer public Parchetului sa se sesizeze in legatura cu legalitatea desfasurarii contractului dintre Primarie si asociatia lui Horez. Cer DSV-ului sa inspecteze adapostul lui Horez pentru a constata daca acesta respecta normele sanitar-veterinare in vigoare. Cer Primariei Braila sa accepte consultanta gratuita oferita de asociatii cu experienta in domeniu si sa rezilieze contractul cu societatea/asociatia d-lui Horez.

Si mai cer public angajarea raspunderii penale a tuturor acelora care, direct sau indirect, au participat la aceasta mega-escrocherie prin care, pe de o parte, problema cainilor comunitari a ramas nerezolvata, iar pe de alta parte, sifonarea banului public merge ca unsa in continuare.

Ing.ec  Simona Draghincescu,

Consilier local municipal

Comentarii

comentariu

About the Author

-