Published On: joi, Aug 9th, 2012

Posta Romana in greva

Share This
Tags

*In perioada 10-27 august sindicalistii aflati la SLPR vor participa la pichetarile ce vor fi organizate in toata tara.

De maine postasii ies in strada, nemultumiti de propunerile de reducere a unor drepturi salariale. In Braila protestele se vor desfasura pe data de 23 august.

Membrii Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania vor picheta sediile prefecturilor din tara, incepand de vineri si pana in 27 august, nemultumiti de masurile, propuse de conducerea Postei Romane pentru redresarea companiei, printre care eliminarea unor sporuri si reducerea unor drepturi salariale.

Printre nemultumirile care au stat la baza sindicalistilor SLPR de a iesi in strada se numara si ingrijorarea fata de prezentul dar si viitorul loc de munca. Aceasta ingrijorare vine din cauza ca in ultimii ani, managementul CN Posta Romana nu a mai incheiat contracte noi prin care sa aduca venituri, nu a mai adus activitati noi, nu si-a asumat deloc rolul de manager creativ ci doar pe acela de administrator mediocru ce tine echilibrul societatii pe care o administreaza exclusiv prin amputarea drepturilor angajatilor.

Angajatii spun ca managerul CNPR incalca prevederile din contractul colectiv de munca, in ceea ce priveste asigurarea locurilor de munca cu materiale consumabile, necesare efectuarii serviciului postal, angajatii fiind obligati sa cumpere din bani proprii aceste materiale.

Managerul Postei Romane a facut soclicitari prin care ar urma sa reduca veniturile salariatilor cu peste 20 la suta si ar urma sa concedieze personalul.

Prin organizarea acestor actiuni, Sindicatul Lucrarilor Postei din  Romania doreste sa atraga atentia Statului Roman care este actionarul majoritar al CNPR prin Ministerul Comunicatiilor, precum si oamenilor care beneficiaza de serviciile Postei Romane de peste 150 de ani.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-