Published On: mie, Aug 8th, 2012

Ponor dezamagita de atitudinea lui Belu si Bitang

Share This
Tags

* Vicecampioana olimpica de anul acesta de la sol a decis sa paraseasca lumea sportiva *

Dupa ce a pierdut la ”masa verde” medalia de bronz, Catalina Ponor a tras din rasputeri sa faca o faza frumoasa la sol si a reusit sa castige medalia de argint.

Evolutia ei de la cele doua aparate, dar si atitudinea antrenorilor au facut ca Ponor sa decida ca e timpul sa se retraga din gimnastica. “Ma retrag fara regrete. Am muncit fiecare secunda pentru echipa, am muncit fiecare secunda pentru mine, am muncit fiecare secunda pentru toata lumea. Am fost deja campioana olimpica si voi parasi gimnastica cu fruntea sus. Le multumesc tuturor pentru sustinere si imi pare rau ca i-am dezamagit”, a spus Ponor pentru site-ul oficial al organizatorilor JO de la Londra.

Durerea generata de controversatul deznodamant de la barna a fost mascata perfect de Ponor, insa finalul ceremoniei de premiere de la sol a regasit-o cu moralul la pamant. Tensionata aceasta a declarat ca este dezamagita de lipsa de reactie a antrenorilor. “A fost ultimul meu concurs din cariera si sunt mandra ca am reusit sa castig o medalie olimpica la o distanta de opt ani de la acea tripla de la Atena. Cel mai mult ma doare insa faptul ca antrenorii nu m-au felicitat dupa evolutia mea de la sol”, a precizat Ponor.

Din cei 25 de ani pe care ii are, Catalina Ponor si-a dedicat mai bine de 20 de ani gimnasticii si se gandeste ca pe viitor sa imbratiseze si cariera de antrenor.

Cariera gimnastei, la nivel inalt, a inceput in 2002, iar in 2004 cariera sa a atins apogeul, aceasta obtinand la JO de la Atena, trei medalii de aur, pe echipe, la barna si la sol. Au urmat si alte medalii pretioase, la Europene si Mondiale, dupa care problemele de sanatate au fortat-o sa se opreasca, intre 2007 si 2011. Anul 2012 a debutat excelent pentru ea, cu aur european pe echipe, aur la barna si argint la sol. Emotiile pentru JO de la Londra au fost mari, asteptarile pe masura, dar competitia s-a incheiat pentru Catalina Ponor fara medalie de aur, doar cu argint la sol si bronz la echipe. Sportiva are planuri si in viata privata, anuntand ca se va logodi dupa revenirea de la Londra.

Palmares Catalina Ponor:

Jocuri Olimpice – trei medalii de aur (cu echipa, sol si barna, 2004), argint (sol, 2012), bronz (cu echipa, 2012);

Campionate Mondiale – trei medalii de argint (cu echipa, sol si barna, 2003), doua de bronz (barna 2005 si cu echipa 2007);

Campionate Europene – sapte medalii de aur (2 cu echipa in 2004 si 2012, 4 la barna in 2004, 2005, 2006, 2012 si una la sol in 2004), doua de argint (cu echipa in 2006, la sol in 2012) si una de bronz (la sol in 2006).

Palmaresul Catalinei Ponor mai include numeroase medalii cucerite la Cupele Mondiale, la barna si sol.

ANA-MARIA NICULESCU

Comentarii

comentariu

About the Author

-