Published On: lun, Aug 13th, 2012

Platim la stat taxe inutile!

Share This
Tags

*Brailenii care si-au eliberat carti de identitate pana la sfarsitul anului trecut au platit o taxa de pana la zece lei pentru cartea de alegator

Programul cartilor de alegator a luat sfarsit. Aceste documente trebuiau sa fie folosite pentru votare, avand pe verso casute speciale pentru aplicarea timbrului “votat”.

“In momentul de fata cartile de alegator nu se mai elibereaza. Acest proiect s-a nascut mort, dovedindu-se de la bun inceput nefolositor. Daca cetateanul pierdea cartea de alegator, acesta nu mai putea sa voteze” a declarat Comisarul }ef de Politie, Livia Damian.

Aceste documente nu au fost folosite niciodata. Si in ciuda faptului ca Ministerul de Interne suporta in totalitate cheltuielile necesare tiparirii acestora, brailenii au platit o taxa de pana la zece lei pentru eliberarea cartilor de alegator.

“ La sfarsitul anului trecut mi-am schimbat cartea de identitate si am platit o taxa speciala de pana la zece lei, nu mai retin exact cat, pentru cartea de alegator. Nu inteleg pentru ce am platit aceasta taxa si de ce mi s-a eliberat acest document, pentru ca nu l-am folosit niciodata” a spus Maria Z, unul dintre cetatenii nemultumiti de plata acestei taxe care dupa spusele autoritatilor locale nu ar exista.

Aceste documente se eliberau odata cu cartea de identitate, iar in cazul in care aceasta era pierduta, se completa pe spatele cererii de eliberare a Cartii de Identitate ca respectivul document nu se mai afla in posesia cetateanului, fara a fi aplicata vreo penalizare.

“ Cetatenii nu au platit nici o taxa pentru eliberarea cartii de alegator. Singura taxa care se plateste si in momentul de fata la Administratia Locala, este cea de sapte lei pentru eliberarea Cartii de Identitate” a adaugat Livia Damian, care a negat existenta unei astfel de taxe.

Pentru documentele care se retrag, se intocmeste periodic un proces verbal si se distrug de catre fiecare Serviciu Local in parte.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-