Published On: vin, Aug 3rd, 2012

Piata imobiliara stagneaza

Share This
Tags

*Preturile tranzactiilor de pe piata imobiliara au “inghetat” odata cu canicula

Agentiile imobiliare se confrunta cu o scadere a tranzactiilor deoarece sustin acestea inflatia a crescut odata cu explozia monedei euro. Ca si in ultimii ani pe perioada de vara stagneaza preturile acestea scazand si mai mult spre toamna.

Daca in 2011 preturile apartamentelor s-au prabusit, nici 2012 nu aduce o revigorare pe piata imobiliara. Exista zone ale orasului care-si pastreaza cota ridicata, astfel preturile apartamentelor de pe strada Buzaului au ramas neschimbate. Celelalte zone cer un “pret real” asa cum ne-au declarat cativa proprietari.

Lipsa cererilor atrage dupa sine lipsa ofertei. Preturile nu s-au modificat comparativ cu cele din sezonul de primavara insa tranzactii se mai fac foarte putine. Tocmai din acest motiv agentiile imobiliare au “lasat” din comisionul perceput. Creditele Prima Casa se mai acorda insa putini sunt aceea care se incadreaza la acordarea unui impumut de vina fiind salariile prea mici.

Astfel dupa un sondaj la cateva agentii din oras putem spune ca pretul unei garsoniere variaza intre 50.000-85.000 lei in functie de imbunatatiri si de zona, iar apartamentele intre 90.000-240.000 lei. Terenurile, nu demult foarte cautate in apropierea orasului astazi nu mai sunt la fel de cerute. Preturile pe metru patrat variaza intre 7-20 euro, iar in oras intre 12-40 euro.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-