Published On: vin, Aug 10th, 2012

Pianista Mihaela Ursuleasa a fost inmormantata cu onoruri militare

Share This
Tags

Regretata pianista Mihaela Ursuleasa s-a nascut in 1978, la Brasov, si a inceput sa cante la pian de la cinci ani. A obtinut o bursa de studii la 13 ani, datorita dirijorului italian Claudio Abbado, si a urmat cursurile Conservatorului din Viena. A castigat in 1995 prestigiosul concurs international de pian ‘Clara Haskill’, decernat bianual in Elvetia, sustinand apoi concerte la Amsterdam, Koln, Viena, Zurich, New York.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Mihaelei Ursuleasa, care a murit la varsta de 33 de ani, la Viena, din cauza unei hemoragii cerebrale in urma unei rupturi de anevrism, s-a aflat joi in Rotonda Ateneului Roman. Prietenii si apropiatii i-au putut aduce un ultim omagiu, iar seara a avut loc o slujba religioasa urmata de o ceremonie de doliu. Au luat cuvantul directorul artistic al Filarmonicii, Nicolae Licaret, criticul muzical Dumitru Avachian, dirijorul Horia Andreescu, soprana Felicia Filip si secretarul de stat in Ministerul Culturii si Patrimoniului National Victor Opaschi.

La ceremonia de inmormantare, desfasurata in Capela Cimitirului Bellu, din partea Presedintiei Romaniei, consilierul Tudor Radu Tiron de la Cancelaria Ordinelor, a dat citire decretului semnat de presedintele interimar Crin Antonescu privind conferirea post-mortem a Ordinului National “Serviciul Credincios” in grad de Ofiter pianistei. Decoratia a fost inmanata mamei pianistei, Agripina, si fiicei, Stefanie.

Un grup de militari ai Regimentului de Garda si Protocol “Mihai Viteazu”, care au purtat pe umeri sicriul cu trupul neinsufletit, a dat onorul prin trei salve de foc la mormantul pianistei.

Directorul Centrului cultural “Reduta” din Brasov, a anuntat ca va intreprinde demersurile pentru infiintarea unui concurs international de pian care sa poarte numele Mihaelei Ursuleasa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-