Published On: vin, Aug 10th, 2012

Peste 20.000 de pensionari beneficiaza de transport in comun gratuit

Share This
Tags

*Datorita varstei sau statutului scolar brailenii au gratuitate pe traseele orasului

Conform spuselor Directorului SC. Braicar SA., Cornel Sandulescu: “in municipiul Braila sunt aproximativ 22.000 de pensionari care beneficiaza de abonamente pentru transport in comun gratuit”. Aceste abonamente sunt valabile un an de zile. Numarul pensionarilor variaza de la luna la luna deoarece nu toti cetatenii isi achita obligatiile catre bugetul local, sau decedeaza.

Cei cu pensiile mai mici de 1000 lei lunar beneficiaza de gratuitate, iar cei ce depasec primesc o reducere de 50%. “Primaria face un lucru foarte bun ca ne acorda gratuitate la abonamente, altfel nu m-as putea deplasa pe distante mai lungi” a spus pensionarul Dumitru Balaban.

*Numai elevii sportivi au gratuitate la transport

De aceste gratuitati beneficiaza si elevii sportivi care desfasoara diverse activitati cu rezultate exceptionale. In baza unor protocoale, participantii sportivi la competitii de nivel zonal si actiuni ce angreneaza elevii sportivi, acestia pot beneficia de transport in comun gratuit numai pe acea perioada.

Gratuitatile sunt obtinute la cerere de catre scolile unde invata elevii. Ne intrebam de ce numai acesti elevi iar altii precum olimpicii sau premiantii merg doar cu reducerea de 50%. “Nu inteleg de ce copii de la LPS au gratuitate si al meu care este olimpic la fizica nu. Copii destepti nu au dreptul? Doar cei care stiu sa inoate sau sa alerge?” ne-a spus F.Marcu, mama unui elev din municipiul Braila.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-