Published On: joi, Aug 2nd, 2012

O viata lunga si sanatoasa datorata sportului

Share This
Tags

*148 persoane poseda legitimatii la Sala Sporturilor “Carantina”

Copii si adolescentii de azi ar trebui sa acorde o mai mare importanta practicarii unui sport. Calculatorul si internetul acapareaza atentia lor facandu-i introvertiti, inactivi sau chiar obezi.

Tot mai putini din randul tinerilor in loc sa stea cu ochii  ”lipiti” de televizor sau calculator, aleg sa-si petreaca timpul intr-o sala de sport. Cu toate ca Romania este o tara cu foarte multi medaliati, salile de sport sunt ocupate doar de putinii copii si adolescenti care au o personalitate puternica, cei cu spirit de echipa, dornici de munca si responsabili.

La Sala Sporturilor “Carantina”, pot fi practicate 8 sporturi, atat la nivelul incepator cat si pentru profesionisti.Acestea sunt atletism, inot, ciclism, box, judo, dirt-track, caiac-canoe si tenis de camp.

Persoanele inscrise sunt in numar de 148, printre aceste numerosi sportivi cu rezultate excelente la competitii atat cele nationale cat si internationale,  conform datelor aflate de la secretariat. Cu toate ca perioada competitiilor s-a incheiat, antrenamentele continua.

Ultimele evenimete desfasurate in incinta acestei sali fiind etapele de la volei, Campionatul National de Box Juniori, Cupa Delfinul la inot, Cupa Dunarii  la Judo, etape de Campionat la Moto Dirt Track, Campionatul National de {not 11-13 ani si Grupa CSM Braila in colaborare cu cei de la Galati.

Printre copii inscrisi ce au cucerit medalii se numara George Alexandru Locul 1 la Campionatul National de Judo 50 kg, Gheonea Adrian , Petrea Sabin si Pita Marin Locul 2 la seniori.

La ciclism medaliile au fost acordate pentru }erbanescu Gabriela Locul 1 si Ion Stefania la Campionatul National }osea locul 2.

La Judo Marinescu Andreea a ocupat locul 3 iar la echipe Marinescu A.,Barbaru Catalina si Naidim Teodora au adus brailei tot locul 3.

La caiac-canoe printre medaliati se numara Stoian Gheorghe Alexandru 300m locul 1, Ion Maria locul 3 la 3000m, locul 1 Stoian si Parvu.

Din nefericire sectia nou infiintata de volei, dupa ce a promovat din divizia 2 in divizia 1, s-a retras datorita lipsei de fonduri.

Beneficiile sportului sunt evidente, doar noi  putem decide daca suntem capabili sau dispusi sa-l practicam sau nu.

Copii acestei generatii ar trebui educati atat in familie cat si in scoli in scopul practicarii a cel putin unui sport, nu neaparat  la nivel competitional cat pentru bunastarea proprie.

Sportul ajuta la mentinerea sanatatii inimii, muschilor si oaselor, reduce riscul mortii prin infarct si ajuta la reglarea tensiunii.

De asemenea imbunatateste flexibilitatea, coordonarea, echilibrul si starea de

spirit, reduce starea de anxietate si depresie dar cel mai important poate prelungi durata vietii cu aproximativ 3 ani.

Sportul te poate ajuta sa slabesti, sa detii un control mai mare asupra corpului, pentru ca persoanele ce practica zilnic o astfel de activitate au un corp armonios, ajuta la dezvoltatea spiritului de echipa,de munca, si poate reprezenta un “succes “in viitoarea cariera.

Comentarii

comentariu

About the Author

-