Published On: mar, Aug 14th, 2012

O braileanca a reprezentat Romania la Cycling For Librairies

Share This
Tags

Bibliotecarul brailean, Corina Ciuraru a reprezentat Romania in perioada 28 iulie- 8 august la evenimentul profesional Cycling for Libraries.

Campania a ajuns in acest an la a doua editie si a constat in parcurgerea pe bicicleta a unei distante de peste 600 de kilometri  intre Vilnius, Riga si Tallinn.

La acest eveniment au participat 100 de bibliotecari si iubitori ai bibliotecilor din toate colturile lumii, s-au vizitat biblioteci si diverse repere culturale din Lituania, Letonia si Estonia, s-a facut multa miscare in aer liber si, cel mai important lucru, s-au realizat schimburi profesionale de experienta, punandu-se accent pe directiile de dezvoltare ale bibliotecilor publice.

Fondurile necesare pentru a promova in acest mod inedit bibliotecile din alte tari, au fost obtinute de catre organizatorii evenimentului, din taxa de participare, sponsorizari si, in cea mai mare parte, de la Ministerul Educatiei si Culturii din Finlanda.

Participarea bibliotecarului brailean, Corina Ciuraru la acest eveniment a fost sustinuta financiar de Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania prin aplicarea la unul din granturile oferite de aceasta pentru dezvoltarea profesional a bibliotecarilor romani.

Prezenta Romaniei la acest eveniment international informal a fost importanta, pentru ca s-a oferit o noua oportunitate de integrare in sistemul bibliotecilor publice din Europa si din lume. In Romania miscarea pe bicicleta este in crestere si poate deveni, asa cum deja este in alte tari, un mod de viata ecologic, sanatos, asociat cu lectura, cunoasterea si informarea, intr-o ecuatie perfecta a unei societati civilizate.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-