Published On: mie, Aug 1st, 2012

Nu avem educatori

Share This
Tags

*In Braila nu exista niciun barbat educator

Unele meserii sunt destinate barbatilor cum ar fi: miner, pilot de avioane si scafandrii. Asa cum barbatii detin monopolul in astfel de domenii de activitate si femeile profeseaza in domenii care n-au de-a face cu sexul masculin.

Un exemplu cel mai concret este meseria de educator.

In Braila nu exista la nicio gradinita barbati educatori.

“Exista barbati cu dubla calificare si anume invatator-educator, dar nu ocupa postul de educator, ci doar de invatator”, ne-a declarat Ecaterina Bonciu, inspectorul scolar al invatamantului primar.

La nivelul intregii tari numarul barbatilor-educatori este foarte mic in comparatie cu cel al femeilor. Potrivit site-ului Ministerului Educatiei exista peste 36.500 dintre care aproximativ 110 sunt barbati.

Profesia de educator este una complexa, dificila, dar in acelasi timp placuta.

“Sa lucrezi cu copii este foarte placut, dar in acelasi timp implica multa responsabilitate. In primul rand trebuie sa iubesti copiii pentru a lucra in domeniul acesta, iar in al doilea rand trebuie sa stii sa ii intelegi si sa ii abordezi diferentiat in functie de posibilitatile fiecaruia, fara sa mai vorbim despre pregatirea temeinica in domeniul pedagogiei care este indispensabila”, ne-a impartasit Ana-Maria, o educatoare de la gradinita.

Meseria de educator este mai potrivita unei femei decat unui barbat. Un barbat nu are acel instinct matern care o ajuta pe educatoare sa se apropie de cei mici, sa-i inteleaga si sa aiba rabdarea necesara cand lucreaza cu ei.

Un barbat nu este facut pentru aceasta meserie, desigur ca exista si exceptii si anume cei care au o latura dezvoltata pentru aceasta meserie. Cei mai multi barbati care profeseaza in meseria de educator au insuflata inclinatia de la parinti sai care au fost tot educatori.

Comentarii

comentariu

About the Author

-