Published On: Soare, Aug 12th, 2012

Norvegia campioana olimpica la handbal feminin

Share This
Tags

* Muntenegru devine vicecampioana olimpica iar reprezentanta Spaniei ocupa locul al III-lea pe podiumul olimpic *

Nationala Norvegiei si-a demonstrat inca odata clasa si a castigata finala olimpica impotriva Muntenegrului cu scorul de 26-23.

Muntenegru, o nationala aflata la prima finala, nu a avut insa forta de a stopa masina de handbal nordica, astfel nordicele si-au mentinut titlu olimpic castigat in 2008.

In ciuda dorintei uriase de victorie a Bojanei Popovic, Muntenegru nu a reusit sa gaseasca solutia pentru blocarea nordicelor. Chiar daca a inceput mai bine meciul (2-4, min.9), muntenegrencele s-au lovit de zidul defensivei nordice si nu au mai inscris pret de aproape noua minute, permitandu-le adversarelor sa intoarca scorul pe tabela (8-6, min.23). Desi a marcat gol dupa gol in poarta lui Haraldsen, Katarina Bulatovic nu a reusit sa-si ajute prea mult echipa, care a intrat la cabine cu un deficit de trei goluri (13-10).

Nici in repriza secunda ex-iugoslavele nu au gasit prea usor drumul spre gol, prelungind excesiv atacurile. Asa cum era de asteptat, Bulatovic si Popovic au tinut steagul sus, insuficient insa in fata meciului surprinzator de bun facut de Sulland si Alstad, interi norvegieni care au fost destul de tacuti in prima parte a turneului (16-13, min.45). Decisiv a fost insa ultimul sfert de ora al meciului, cand Norvegia s-a aparat excelent si nu a mai scapat victoria din mana, devenind pentru a doua oara in istorie campioana olimpica.

Noua achizitie a Oltchimului, Katarina Bulatovic, a devenit golghetera turneului dupa ce a inscris zece goluri si in finala competitiei. Interul dreapta muntenegrean a marcat 53 de goluri in opt partide, devansandu-le pe Bojana Popovic (46) si pe coreeanca Eun Hee Ryu (43). Finala mica a turneului olimpic a fost castigata de Spania, dupa prelungiri, scor 31-29 in fata Coreei de Sud.

Comentarii

comentariu

About the Author

-