Published On: Soare, Aug 26th, 2012

Neil Armstrong a murit

Share This
Tags

* La 82 de ani, primul om care a pasit pe luna s-a stins din viata *

Neil Armstrong a fost un astronaut american, pilot de teste si pilot naval, cunoscut ca fiind primul om care a calcat pe Luna. Primul sau zbor spatial a fost ca pilot comandant al misiunii Gemini 8 in 1966. In aceasta misiune el a executat prima conectare a doua nave spatiale, impreuna cu pilotul David Scott. Cea de a doua si ultima misiune spatiala a lui Armstrong a fost cea de comandant al misiunii de aselenizare Apollo 11 din iulie1969. In acest faimos “pas urias pentru omenire”, Armstrong si Buzz Aldrin au coborat pe suprafata Lunii, petrecand 2,5 ore cu explorarea acesteia, timp in care cel de-al treilea membru al echipajului lor, Michael Collins, se afla in capsula pe orbita in jurul Lunii.

Potrivit Reuters, familia fostului astronaut a anuntat sambata decesul acestuia. “Am fost devastati sa aflam ca Neil Armstrong a murit în urma unor complicaţii (…). Neil a fost iubitul nostru sot, tata, bunic, frate si prieten”, se arata in declaratia familiei.

Astronautul a suferit o operatie pe cord deschis pentru desfundarea unei artere coronare. Se pare ca atat varsta inaintata cat si complexitatea operatiei in sine au fost prea mult pentru inima lui Neil.

Comentarii

comentariu

About the Author

-