Published On: vin, Aug 3rd, 2012

Mergeti noaptea pe strada fara teama de a fi atacati?

Share This
Tags

*Sute de cazuri de agresiune stradala au fost sesizate la politie

Ca oricare alt  oras din Romania, dar si din lume, avem cartiere bune si cartiere rau famate. In primele siguranta este la cote mai mari, in celelalte aceasta lipseste cu desavarsire.

Toate se intampla din cauza educatiei, nici un copil nu se naste infractor insa, societatea il poate determina sa ajunga unul. Sunt si cazuri de exceptie, cand e vorba de persoane bolnave mintal, lasate la voia intamplarii in cadrul social.

Problema mea, ca locuitor al Brailei este ca nu ma simt in siguranta.

Multe persoane prezinta o doza mocnita de agresivitate, poti vedea asta oriunde pe strada, in parcuri, in privirile oamenilor. Nu trebuie sa ne lasam “pradati” de impulsuri native ci sa dovedim evolutia. Democratia ofera libertate, nu “golanie”.

“Nu pot veni seara din oras singura pentru ca ma astept oricand sa se ia cineva de mine, cum s-a mai intamplat de altfel.”, “Nu pot sa las masina oriunde cu gandul ca sunt “huligani” ce o pot prada, sau copii ce prin acte de teribilism sa o vandalizeze, acestea fiind doar cateva dintre parerile cetatenilor.

“Mamei i-a fost smult lantisorul de la gat chiar intr-un mijloc de transport in comun, si zilnic sunt bruscata de trecatori sau agresata verbal”, declara Roxana I., o adolescenta de doar 19 ani reporterilor InfoBraila.

Parcurile dispun de paza, pe timpul zilei nu sunt intampinate probleme, fiind zone populate. Lumea iese la promenada, sa se recreeze, mame cu copii, adolescenti sau oameni in varsta,profita de cateva clipe in aer liber , pentru a-si plimba animalele de companie, pentru a-si distra copii sau pentru a practica sport.

Problemela “se ridica” pe timpul noptii cand nimeni “nu vede si nu aude nimic.”, si unde sunt atunci acele persoane responsabile, pentru a preveni infractiunile?

E si responsabilitatea noastra sa ne luam masuri de siguranta,

“Eu lucrez destul de aproape de casa si obisnuiesc sa vin pe jos de la munca. Vara e ok ca e lumina, insa iarna e mai periculos. Se intuneca devreme iar eu trebuie sa parcurg strada Republicii pana la Piata Mare. Din colt in colt sunt gastile astea de golani care ma apostrofeaza de cate ori trec pe langa ei si imi fac propuneri indecente. Nu am ce sa le fac, asta e proasta crestere a oamenilor langa care trebuie sa supravietuim”, a declarat Miruna Dan.

Ramanem totusi cu speranta ca vom putem merge linistiti pe strada fie zi, fie noapte,  fara teama de a fi muscati de caini turbati, sau agresati verbal sau fizic de oameni mai “turbati”decat bietele animale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-