Published On: lun, Aug 13th, 2012

CET are 33 la suta pierderi pe traseu! Cine credeti ca le plateste?!

Share This
Tags

* In cadrul sedintei membrilor consiliului local municipal s-a aprobat amanarea cu cel putin doua saptamani a proiectului de ajutorare a polpulatiei pana la luarea unei decizii care sa multumesca pe toata lumea *

In urma dezbaterilor din cadrul sedintei CLM din data de 13 august, consilierii locali alesi au decis amanarea proiectului privin acordarerea unor ajutoare catre populattie pentru incalzire in sezonul rece 2012-2013. “Zonarea caldurii si transportul energiei precum si furnizarea electrica a obligat cetatenii sa -si puna gigacalorimetru in valoare de 3500 lei si acum li se spune ca nu mai este valabil” a intervenit la modul sever in cadrul sedintei Consilierul Municipal Simona Draghincescu. Datoriile CET-ului sunt enorme comparativ cu creantele de incasare. In luna ianuarie a.c. SC CET SA avea datorii catre terti in valoare de 61 milioane lei. “Propun sa o scoatem dupa ordinea de zi si sa o gandim la rece” a mai adaugat S.Draghincescu.

Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi in graba nelasand loc dezbaterilor consilierilor. Interventiile repetate ale Simonei Dragincescu au fost la rand comentate si aprobate de restul consilierilor. Din cauza pierderilor pe traseu in valoare de 33%, CET nu mai prezita credibilitate in fata cetatenilor, la momentul de fata existand numai 8000 de apartamente bransate la serviciile intreprinderii.

Replica Consilierului Dan Negoita a fost ”sa luam in considerare ca investitiile intr-o sursa noua dureaza, am incercat un parteneriat public-privat insa am avut probleme cu legislatia”. Primarul Aurel Simionescu a comentat faptul ca ”am dat banii pe pierderi, pe subventii, ca sa sustinem sistemul”. Solutia propusa de Draghincescu a fost aceea ca iarna 2012-2013 sa se mearga la fel ca si iarna trecuta nemaifiind timp pentru gasirea unor investitori si reabilitarea CET-ului pana la sfarsitul anului. Termenul dat de Primarul  Simionescu pentru dezbaterea si consultarea in privinta acestui proiect de catre consilierii locali este pana la sfarsitul lunii august timp in care se va consulta caietul de sarcini iar daca apar si alte idei, aceste ar putea fi introduse.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-