Published On: joi, Aug 9th, 2012

Lucrare penala pentru braconaj piscicol

Share This
Tags

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au depistat pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, doi barbati care pescuiau ilegal in lacul Brates.

Ieri, in jurul orelor 07.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au depistat pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, pe lacul Brates, doi cetateni care desfasurau activitati de pescuit, dintr-o barca de fibra, folosind unelte interzise de lege si fara a detine documentele necesare.

In urma verificarilor specifice efectuate politistii de frontiera au stabilit ca cei doi sunt cetatenii romani, Florin B. in varsta de 43 de ani si Ionel M. in varsta de 37 de ani, ambii domiciliati in municipiul Galati. Cei doi desfasurau activitati de pescuit industrial folosind unelte interzise de lege si fara a detine documentele necesare.

Asupra celor doua persoane politistii de frontiera au gasit un numar de 11 plase monofilament in lungime totala de 1.130 de metri, 10 plase din ata pescareasca avand lungimea totala de 1.610 metri, un prostovol, un minciog si cantitatea de 12 kilograme de peste de diferite specii.

Cantitatea de peste a fost predata D.S.V.S.A. Galati.

Politistii de frontiera au ridicat barca in valoare de 7.200 lei si uneltele de pescuit in valoare totala de 16.515 lei in vederea confiscarii.

De asemenea au intocmit lucrare penala celor doi barbati sub aspectul savarsirii infractiunilor de nedetinerea licenţei de pescuit/autorizatiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, dupa caz si producerea, importul, comercializarea, detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, urmand a fi inaintata Parchetului de pe langa Tribunalul Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-