Published On: vin, Aug 3rd, 2012

LEGAL – la volan fara permis!

Share This
Tags

*Autoturismele care nu necesita permis de conducere, inscrise la Primarie la categoria Cvadriciclu usor fara taxa de inmatriculare, cu motoare mici, un consum de 3-4 litri in oras si o viteza maxima de 45 km/h sunt noua moda la romani

Sunt mici, cochete, economice, ecologice, sigure comparativ cu un scooter, ATV sau bicicleta, oferind conditii similare de confort cu cele a unei masini normale. Reprezinta o solutie optima pentru cei care, din diverse motive nu au reusit sa obtina carnetul auto, il au suspendat sau anulat. Ofera posibiliatea copiilor de la 16 ani sa deprinda si sa sofeze foarte bine in viitor. Asigura adolescentilor, incepand de la 16 ani, independenta si posibilitatea de a se deplasa la scoala, in oras sau la distractie cu aceste autovehicule in conditii de confort si siguranta. {n Europa aceste autoturisme se vand de peste 30 de ani avand un mare succes, popularitatea acestora crescand de la an la an.

Acestea se incadreaza la categoria moped art.6 alin.21 din Codul Rutier  “ vehicul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna cu aprindere prin acanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc”.

Fara taxa de inmatriculare, cu un impozit pe an de 10 lei, cu un consum de 3% diesel in oras, aceste “masinute” pot fi cumparate la un pret second-hand intre 1800-4500 euro.

Avand motoare diesel, cutie automata, geamuri electice, 5 CP, 3 usi, 2 locuri sunt ideale pentru traficul intens din marile orase. Consumul redus de carburant i-a convins pe foarte multi romani sa-si achizitioneze o astfel de “masinuta”.

Marca franceza Aixam este cea mai bine vanduta marca de automobile fara permis in Romania, existand si alte marci precum Chatenet (marca de lux in Europa), Bellier si Grecav, fiind mult mai scumpe.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-