Published On: vin, Aug 10th, 2012

Lapte praf cu portia

Share This
Tags

*Directia de Sanatate Publica Braila a solicitat Ministerului Sanatatii 9 tone de lapte praf si a primit doar 2.600 de kilograme

In luna august 2012, DSP Braila a primit 3250 de cutii de lapte praf destinate copiilor cu varste intre 0 si 12 luni care nu beneficiaza de lapte matern. In conformitate cu precizarile DSP urmeaza sa se mai primeasca si in luna septembrie inca 3250 de cutii acoperindu-se in felul acesta 1300 de beneficiari.

Desi solicitarea Directiei de Sanatate Publica la Ministerul Sanatatii a fost de 9 tone de lapte praf, in conformitate cu contractul incheiat si cu informatiile primite de la minister, Directia de Sanatate Publica Braila va intra in posesia in cursul acestui an doar 2600 kg de lapte.

Laptele praf va fi distribuit numai pe criterii medicale, gratuit pentru bebelusii ale caror mame prezinta contraindicatii ale alaptarii, adica celor care sufera de boli grave precum TBC pulmonar activ, neoplazii, septicemie, boli psihice grave, insuficienta renala sau cardiaca, diabet zaharat, mamele infectate cu HIV sau cele care urmeaza tratamentul cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radiozotopi sau eclampsie.

In plus vor beneficia de lapte praf copiii ale caror mame au decedat si copiii institutionalizati sau dati in plasament. Prescrierea se va face gratuit, ca si pana in prezent, pe reteta de catre medicul de familie.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-