Published On: sâm, Aug 25th, 2012

Jandarmeria intre pasiune si provocare

Share This
Tags

* Tot mai multe femei aleg meseria de jandarm *

Elena Grosu are 24 de ani si este cea mai tanara femeie jandarm. Lucreaza in Jandarmerie de la varsta de 18 ani, imediat dupa ce a terminat Liceul cu Program Sportiv, iar cand nu era in actiune alaturi de colegii ei, era la cursurile universitare din cadrul Facultatii de Drept.

“Jandarmeria este o provocare si in acelasi timp o pasiune, este povestea vietii mele. La doua luni dupa ce am dat bac-ul am intrat in jandarmerie. La inceput a fost foarte greu, pana m-am obisnuit cu viata de strada, cu actiunile la care am participat dar alaturi de colegii mei m-am simtit in siguranta, si in timp m-am adaptat”, a declarat jandarmerita.

Elena a participat in fiecare an la Karate Duo unde a efectuate aceleasi activitati ca si barbatii jandarmi, a partcipat la tehnici de aparare, spargere de obiecte si imobilizari si indeplineste aceleasi activitati ca si colegii ei. Ea se simte pregatita pentru orice si isi doreste sa avanseze in meseria ei si nu se da inapoi de la nimic.

Raducan Valentina are 38 ani si datorita perseverentei in anul 2006 si-a indeplinit visul de a lucra in jandarmerie. Este plutonier major in cadrul detasamentului “Paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Braila”. Asigura in conditiile legii paza, protectia si apararea obiectivelor, a bunurilor valorice, asigura paza transportului valorilor si a armelor, munitiilor, substantelor stuperfiante, toxice sau radioactive. De-a lungul timpului a intalnit si situatii mai putin placute  dar a trecut cu bine peste si alaturi de colegii sai participa la activitatile de pregatire teoretica.

Constantinescu Gabriela este plutonier adjutant, are 44 de ani si lucreaza de 5 ani in jandarmerie. Si-a dorit intotdeauna sa isi desfasoare activitatea in domeniul jandarmeriei insa pana si-a indeplinit visul a fost solista in ansamblul Pandelasul Braila, si profesoara de muzica. Acum isi desfasoara activitatea la compartimentul secretariat din cadrul Jandarmeriei Braila unde  ii place foarte mult ceea ce face.

Tot personalul Jandarmeriei este foarte bine pregatit atat fizic, cat si teoretic. Institutia Jandarmeriei este dotata la un nivel ridicat in domeniul tehnic dar si din punct de verele al autospecialelor si al personalului care au participat si participa la activitati de paza si protectie, la aplanarea si mentinerea ordinii publice, salvarea vietilor omenesti, combaterea si prevenirea criminalitatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-