Published On: joi, Aug 9th, 2012

ISU Braila a intervenit ieri pentru lichidarea a cinci incendii de vegetatie uscata

Share This
Tags

Ieri, subunitatile de interventie ale inspectoratului au actionat pentru limitarea si lichidarea a cinci incendii de vegetatie uscata, doua pe DN 23, Braila – Focsani si trei pe terenuri virane in Insuratei, Martacesti si Cazasu.

Imprejurarile care a dus la producerea incendiilor au fost focul lasat nesupravegheat sau fumatul in locuri neamenajate si aruncarea resturilor de tigara aprinse la intamplare.

Au ars vegetatia uscata pe cca. 6 ha.

Pentru a nu pune in pericol propritatile, bunurile sau chiar vieti, reamintim cateva masuri de prevenire a incendiilor pe perioada caniculara.

Restrictionarea efectuarii, in anumite intervale din timpul zilei, a unor lucrari care creeaza conditii favorizante pentru producerea de incendii prin degajari de substante volatile sau supraincalziri excesive. Intensificarea activitatilor cu scop preventiv in zonele cu culturi agricole si in locuri cu vegetatie forestiera, mai ales cele frecventate pentru agrement. Este interzisa utilizarea focului deschis in locuri cu pericol de incendiu, in zonele afectate de uscaciune avansata, precum si pe timp de vant; locurile cu pericol de incendiu, in care se aplica aceasta interdictie, se stabilesc si se marcheaza de persoanele in drept. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis in incintele unitatilor, in zonele de agrement si in gospodariile populatiei se face numai in locuri special amenajate, in conditii si la distante care sa nu permita propagarea focului la constructii, depozite, culturi agricole, paduri, plantatii sau la alte vecinatati. Utilizarea focului deschis nu se admite la distante mai mici de 40 m fata de locurile cu pericol de explozie: gaze si lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m fata de materiale sau substante combustibile: lemn, hartie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fara a fi supravegheat si asigurat prin masuri corespunzatoare. Prevenirea jocului copiilor cu focul in conditii si in locuri in care se pot produce incendii, aceasta constituind o obligatie a persoanelor care raspund, potrivit legii, de cresterea, educarea si ingrijirea copiilor.

La ora echipa pirotehnica a inspectoratului a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata la locuinta lui Nicu D. din Maxineni, care in urma unor sapaturi in gospodarie a fost descoperit un proiectil exploziv calibrul 76 mm. Acesta a fost ridicat, transportat si depozitat in siguranta, ulterior va fi distrus in poligonul de specialitate.

In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale despre descoperirea unor astfel de elemente de munitii neexplodate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-