Published On: vin, Aug 3rd, 2012

Investitiile Agentiei pentru Protectia Mediului au fost de 161056,67 lei

Share This
Tags

*In 2011 Agentia pentru Protectia Mediului a desfasurat numeroase proiecte cu o valoare totala de 161056,67 lei

Biroul deseuri si arii protejate a avut in anul 2011 mai multe activitati cu privire la gestiunea deseurilor si substantelor  chimice periculoase , sol si subsol. Evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei care cuprinde deseurile , inclusiv cele periculoase a realizat evidenta lunara pe 7 tipuri de deseuri generate, colectate, precum ulei uzat, acumulatori uzati, anvelope uzate, deseuri de ambalaje. Acestea au fost valorificate si eliminate de catre agentii economici din Braila.

Valoarea totala a investitilor  este de 161056,67 mii lei din care pentru fondurile agentilor economici  s-au cheltuit 7423,3 mii lei, pentru fondurile ISPA 2551,91 mii lei iar pentru fondurile de la bugetul de stat 151081,467 mii lei.

Monitorizarea deseurilor s-a desfasurat prin alcatuirea de 40 de puncte de colectare cu un numar total de 162 de containere amplasate pe strazile din municipiul Braila.

Monitorizarea indeplinirii obiectivelor privind gestionarea ambalajelor si deseurilor de ambalaje a constat in verificare operatorilor economici care produc sau importa ambalaje, precum, realizarea bazei de date cu producatorii de ambalaje si deseuri de ambalaje, realizarea bazei de date judetene cu cantitatile de deseuri reciclate precum si monitorizarea  cantitatilor de deseuri colectate.

In 2011 a fost indeplinit si obiectivul cu privire la incinerarea deseurilor spitalicesti, precum si colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.

In activitatea foarte ampla pe anul 2011, a Agentiei pentru Protectia Mediului a fost implementat si proiectul privind gestionarea vehicolelor scoase din uz. In cadrul acestui program s-au colectat  1864 vehicole scoase din uz si au fost tratate 2090.

Un alt proiect desfasurat a constat in prevenirea si reducerea poluarii cauzate de azbest. A fost inventariat azbestul continut in constructia cladirilor sau a halelor industriale.

In Braila au fost inventariati 28 de agenti economici care detin instalatiile de racire care desfasoara activitatea de service la echipamentele frigotehnice si de aer conditionat.. Acesia au fost controlati , iar in urma controlului s-a constatat respectarea prevederilor legale cu privire la utilizarea substantelor.

Cu privire la Protectia resurselor de ape si namol terapeutice au fost emise 25 de puncte de vedere cu privire la proiectele ii activitatile amplasate in zonele pentru lacuri sarate din judet.

De asemenea au fost realizate si proiecte cu privire la protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole, supravegherea speciilor de plnte si animalelor salbatice, starea de conservare a speciilor de animale salbatice tinute in captivitate, limitarea emisiilor anumitor poluanti in aer din instalatii mari de ardere.

Agentia de Protectie a Mediului a colaborat in anul 2011 cu institutiile administratiei publice locale precum Primaria Braila, Primaria Faurei, Primaria Ianca sI Consiliul Judetean Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-