Published On: sâm, Aug 25th, 2012

Inspectii in scolile brailene

Share This
Tags

* Inspectoratul Scolar Judetean  a inceput o serie de vizite in scoli pentru a vedea daca acestea sunt pregatite sa isi primeasca elevii la 10 septembrie *

In data de 16 august au fost centralizate de catre Inspectoratul Scolar Judetean rapoartele privind stadiul lucrarilor de reparatie si igienizare al scolilor. Fiecare scoala a trimis in procente stadiul in care se aflau aceste lucrari. La data respectiva in 64 de unitati stadiul lucrarilor era de 100%, in 66 unitati 90%, 124 de unitati 80%, 36 de unitati 60% si 5 unitati 40%. Pe 23 august inspectorul scolar adjunct s-a deplasat la cele 5 unitati care aveau un procent sub 50% in data de 16 pentru a vedea care sunt problemele cu care acestia se confrunta si cum vor reusi sa finalizeze lucrarile pana la 10 septembrie. Conducerea inspectoratului a declarat ca in general intarzierile lucrarilor la aceste unitati au existat din considerente obiective.

In colegiul “Ana Aslan” au avut loc examele pentru postliceale. Din acest considerent lucrarile au inceput mai tarziu, abia dupa finalizarea examenelor. In data vizitei inspectoratului lucrarile erau demarate iar inspectoratul a fost asigurat ca vor finalizate pana la 10 septembrie. La Colegiul “Nicolae Balcescu” reparatiile se aflau in plina actiune “Am vorbit cu muncitorii, si am primit asigurari ca in doua zile termina lucrarile de reparatii si igienizare in interior ramanand a fi finalizate pana la 10 septembrie doar lucrarile la exterior” a declarat inspectorul adjunct Catalin Stanica. Grupul Scolar Industrial “Panait Istrati” a finalizat lucrarile pana la data de 23. Acestea au fost efectuate cu personalul unitatii din fonduri propii. “As fi vrut mai multi bani pt aceasta unitate. Am vazut ca fondurile cu care au facut lucrarile au fost mici.” a declarat inspectorul adjunct.

Liceul cu Program Sportiv a fost reabilitat complet. Conducerea scolii si-a exprimat dorinta catre Inspectorat de a i se acorda o atentie deosebita pe parcursul anului pentru ca au si o baza sportiva si camin. Ultima scoala vizitata, scoala cu clasele I-VIII “Radu Tudoran” se afla in proces de reparatii si igienizare ajungand abia la stadiul de 60%. Nivelul scazut a fost motivat prin planul acestora de reparatii la un nivel mai inalt. “Au fonduri mai mari  si au inceput reparatiile la un nivel mai mare. Vor sa fie impecabil. A ramas sa mai merg la ei sa vad in ce stadiu sunt.”a spus inspectorul adjunct.

Inspectiile vor continua si saptamana urmatoare. Luni dimineata se va merge la scoli pe traseul Baragan-Braila iar miercuri se va reveni. Inspectorul adjunct a declarat ca in mare lucrarile par sa poata fi finalizate pana la inceperea scolii dar din principiu vor mai exista vizite pentru a verifica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-