Published On: mie, Aug 8th, 2012

Inscrisuri false trimise de Curtea Constitutionala catre Guvernul Romaniei

Share This
Tags

O persoana fizica a depus o plangere penala la  PICCJ sub aspectul comiterii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, ca urmare a transmiterii de adrese contradictorii de Curtea Constitutionala catre Guvern.

Confuzia privind solicitarea adresata Guvernului, in urma discutiilor Curtii Constitutionale din 2 august, s-ar fi produs din cauza unei comunicari facuta de un judecator al Curtii, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea catre Executiv. S-ar fi cerut Guvernului “actualizarea listelor” de alegatori si “nu listele electorale permanente actualizate”, precizeaza sursele citate.

Curtea Constitutionala a hotarat la data de 2 august sa solicite relatii de la Guvern pentru lamurirea numarului de alegatori in baza caruia s-a organizat referendumul. In comunicarea catre mass-media s-au consemnat cele anuntate public, in timp ce la Guvern mesajul ajuns a fost cu totul altul.

Curtea Constitutionala a revenit, luni, cu o adresa catre Guvern in care precizeaza ca a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfasurarea referendului si listele in baza carora s-a organizat consultarea populara din 29 iulie.

“Avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului” din 3 august, precizeaza ca plenul CC “a solicitat Executivului listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu”, se precizeaza in anexa comunicatului oficial.

Impotriva secretarului general al Guvernului, Ioan Moraru, si a directorului general al Monitorului Oficial, Adriana Costescua fost depusa o plangere penala, formulata de PDL, acestia fiind acuzati de abuz in serviciu refuzand indreptarea unei erori materiale. Urma ca pana la 31 august Executivul “sa transmita listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu”. Parchetul instantei supreme a confirmat, marti, inregistrarea plangerii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-