Published On: joi, Aug 23rd, 2012

Infobraila a aflat ceea ce DIICOT inca nu! Etnobotanicele continua sa se vanda pe sub mana

Share This
Tags

* In ciuda faptului ca s-a interzis comercializarea acestor substante, dealerii fac bani frumosi la negru * Infobraila ofera un pont pentru DIICOT: locuri de vanzare la “Curcubeu”, pe strada Orientului si in parcarea hotelului Belvedere *

Ii intalnim aproape in fiecare seara si ii recunoastem dupa ochii injectati si comportamentul anti-social. Tinerii braileni au intrat de mult timp sub vraja etnobotanicelor. In ciuda faptului ca autoritatile s-au luptat pentru stoparea comertului cu astfel de substante, ele inca se mai gasesc, la negru, pe strazile din Braila.

Am stat de vorba cu George L. unul din consumatorii fideli ai drogurilor legale, dar si mai putin legale, “droguri usoare” cum le zice el. “Spice-urile nu sunt pentru oricine. E bine ca sunt ilegale si nu se mai gasesc la vanzare pentru ca fiecare din noi reactionam altfel la substantele astea. Daca ai un organism mai slab, un metabolism care nu e invatat cu ele, risti sa-ti creezi probleme de sanatate”, ne-a marturisit un tanar care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

* De unde vin etnobotanicele

Majoritatea dealerilor aduc din capitala spice-urile. La ora actuala in Bucuresti mai functioneaza trei magazine de vise care se pare ca alimenteaza aceste retele de traficanti la negru din toata tara.

Brailenii cumpara un pliculet la 15 lei din capitala sI il vand apoi la noi cu 30, 40 de lei, in functie de ceea ce contine.

“Am cativa baieti de la care cumpar marfa. Ei imi trimit cate un sms de cate ori se intorc de la Bucuresti pentru ca ma stiu de consumator fidel. Dar cumpararea nu este o problema. E suficient sa mergi prin fata pe la Primarie, sau la “baza” si sigur gasesti ce ai nevoie”, ne-a declarat acesta. Tanarul a mai precizat ca substantele nu sunt distribuite la oricine. Trebuie sa il cunosti pe dealer sau sa fii intr-un anumit cerc, sa prezinti incredere in fata traficantilor, altfel risti sa nu fii bagat in seama si sa nu obtii substantele respective.

* Spice-urile si efectele substantelor etnobotanice

Ca efecte imediate ale consumului de etnobotanice sunt recunoscute: euforia, cresterea energiei, diaree, ameteala, pierderea poftei de mancare, insomnie, tremur, comportament obsesiv, iritabilitate, panica, cresterea libidoului si dilatarea pupilelor.

Ca efecte cronice, etnobotanicele produc in primul rand dependenta, dar si pierderea in greutate, caderea dintilor, psihoza si deprivare de somn.

In cazuri grave de supradozaj se poate ajunge la atac cerebral, paranoia, halucinatii, caderea sistemului muscular sau cadere renala.

La nivelul intregii tari, inca de la aparitia primelor magazine care “vindeau vise”, s-au inregistrat cazuri de deces in randul tinerilor care isi injectau intravenos prafurile legale, inlocuind astfel heroina.

Comentarii

comentariu

About the Author

-