Published On: mar, Aug 7th, 2012

I-au smuls de la gat medalia de bronz

Share This
Tags

* Catalina Ponor pierde medalia de bronz de la barna *

Campioana olimpica, la barna, in 2004 la Atena, Catalina Ponor nu a facut cel mai bun exercitiu al sau, avand o ezitare care a costat-o locul pe podium, arbitrii acordandu-i doar 15,066. Pentru cateva minute, Ponor s-a clasat pe locul trei in finala de la barna, insa americanca Alexandra Raisman, clasata initial pe locul 4 cu 14,960 a depus o contestatie. In urma contestatiei, arbitrii au decis ca Raisman sa primeasca o zecime in plus la dificultate, 6,3 fata de 6,2 initial, decizie prin care a egalat-o pe Catalina Ponor. Diferenta a fost insa facuta de nota mai mare de la executie a americancei, iar reprezentanta noastra a terminat astfel pe locul 4.

Printre cele care au cazut de pe aparat s-a numarat si Larisa Iordache, cea care a inlocuit-o pe Diana Bulimar, calificata initial. Larisa Iordache, cu 14,200, s-a clasat a sasea, plecand de la Jocurile Olimpice fara medalie individuala.

Titlul olimpic a fost castigat de Deng Linlin din China, care a fost notata cu 15,600, iar argintul l-a obtinut o gimnasta din aceeasi tara, Sui Lu, cu 15,500.

* Dupa ce a pierdut bronzul de la barna, Ponor a tras tare sa obtina o medalie la sol *

Catalina Ponor si-a luat o revansa bine-meritata, dupa ce arbitrii i-au smuls de la gat medalia de bronz. Gimnasta noastra a reusit un exercitiu aproape perfect la sol si a devenit vicecampioana olimpica la sol, aducand a noua medalie pentru delegatia Romaniei la competitia de la Londra.

Reprezentanta tarii noastre a lasat deoparte dezamagirea de la barna, unde a pierdut intr-un mod controversat podiumul, si a evoluat fara greseala la sol, fiind constienta ca aceasta este ultima sa sansa de a obtine o medalie olimpica.

Arbitrii i-au acordat doar 15,200, o decizie huiduita de intreaga sala, nota romancei fiind cu patru zecimi mai mica decat cea acordata Alexandrei Raisman din Statele Unite, care a primit 15,600. Coincidenta sau nu, aceeasi sportiva in fata careia a ratat bronzul la barna.

Catalina Ponor a ajuns astfel la cea de-a cincea medalie din cariera la Olimpiada. Sportiva de 25 de ani a urcat de trei ori pe cea mai inalta treapta a podiumului la Atena si a obtinut bronzul cu echipa la actuala editie.

Cealalta romanca din finala, Sandra Izbasa, nimeni alta decat campioana olimpica de la Beijing, a inchis finala, la fel cum s-a intamplat la sarituri si in urma cu patru ani. Din pacate, Sandra a gresit chiar la sfarsitul unui exercitiu foarte bun, care i-ar fi adus probabil o medalie, astfel ca a incheiat pe ultimul loc, primind doar 13,333.

Comentarii

comentariu

About the Author

-