Published On: sâm, Aug 25th, 2012

HC Dunarea, ultima la Cupa Brailei. Trofeul pleaca la Bucuresti

Share This
Tags

* HC Dunarea – CSM Bucuresti 27-30 (15-15) * Gabriela Dobre cel mai bun portar, iar Alina Horjea a fost desemnata golghetera turneului *

Ultimul meci al turneului de pregatire, “Cupa Brailei, s-a jucat intre echipa gazda, Dunarea Braila si echipa din capitala, CSM Bucuresti. Cu un inceput destul de greu, fetele antrenate de Ioan Baban au fost conduse inca din primul minut, dar treptat si-au revenit si in minutul 5, dupa ce au fost conduse cu 1-3, au reusit sa egaleze, prin doua lovituri de la 7 metri.

Meciul a fost intrerupt de nenumarate ori, antrenorul de la CSM intrand pe teren sa-si certe jucatoarele si sa ceara socoteala arbitrilor, lucru pentru care a primit cartonas galben. In minutul 13, cand arbitri au acordat lovitura de la 7 metri pentru Dunarea Braila, antrenorul Vasile Margulescu, a scos pentru 2 minute portarul din poarta, lucru care a trecut neobservat de arbitrii.

Dupa primul sfert de ora tabela de marcaj arata un avantaj de doua goluri pentru bucurestence, (8-10), pentru ca in minutul 25, cand HC Dunarea avea om in plus pe teren acestea sa ia gol si sa nu marcheze in superioritate. In minutul 28, echipa gazda trece pentru prima oara la conducere printr-un gol dat de capitanul Ada Moldovan, ca la pauza, tabela de marcaj sa arate 15-15.

In prima parte din cea de-a doua repriza, HC Dunarea a stapanit mai bine jocul, Alina Horjea si Bojana Agatunovici inscriind in primele 2 minute ducand echipa gazda la un avantaj de 2 goluri. Diferenta nu s-a mentinut prea mult, iar in minutul 35, din cauza apararii slabe a brailencelor, oaspetele egaleaza ca apoi sa treaca la conducere 20-22 (minutul 40). Morala tinuta la time-out de antrenorul de la CSM a dat roade iar pana in minutul 46, HC Dunarea nu a mai reusit sa inscrie niciun gol, pe cand adversarele au marcat 5 (20-27 minutul 46). Acesta a fost cel mai mare avantaj pe care l-a avut Bucurestiul, dar Adina Brot a redus din el, scapand de doua ori pe contraatac si marcand pentru gazde. Time-out-ul cerut in ultimele minute de joc de Ioan Baban a facut ca Dunarea Braila sa se apropie la trei goluri de adversare, scorul dupa 60 de minute de jos fiind de 27-30 pentru CSM Bucuresti.

Astfel, HC Dunarea Braila incheie turneul de pregatrile “Cupa Brailei” cu o singura victorie si doua infrangeri categorice. CSM Bucuresti, cu trei victorii din trei, castiga trofeul “Cupa Brailei”. Alina Dobrin a fost desemnata cea mai buna jucatoare din ultima partida iar cel mai bun portar a fost desemnat Gabriela Dobre. Pe locul doi s-a clasat HC Danubius Galati, urmata pe trei de CSM Ploiesti, iar gazdele s-au clasat pe ultima pozitie.

Golghetera acestui turneu a fost desemnata interul brailean, Alina Horjea, cu 35 de reusite.

Marcatori: Alina Horjea – 12, Adina Brot – 4, Ada Moldovan – 4, Andreea Adespii – 3, Bojana Agatunovic – 3, Sandra Kuridsa – 1.

Rezultatele turneului “Cupa Brailei”

CSM Bucuresti-HC Danubius Galati 35-34 (16-18)

HC Dunarea Braila-CSM Ploiesti 28-32 (17-21)

CSM Ploiesti-CSM Bucuresti 21-31 (13-16)

HC Dunarea Braila-HC Danubius Galati 30-28 (17-9)

CSM Ploiesti-HC Danubius Galati 24-28 (13-12)

HC Dunarea Braila-CSM Bucuresti 27-30 (15-15)

Comentarii

comentariu

About the Author

-