Published On: mie, Aug 1st, 2012

Guvernul schimba sistemul de taxare la Registrul Comertului

Share This
Tags

*Astfel se va introduce un nou sistem de calcul al taxelor pentru operatiunile cerute de firme ]i persoane fizice autorizate la Registrul Comertului care vor plati tarife fixe pentru fiecare operatiune

Guvernul spera ca prin aceasta masura sa aduca venituri anuale de peste 100 de milioane de lei la buget. Noul sistem prevede un tarif unic pentru fiecare operatiune, in functie de tipul solicitarii iar fiecare tip de serviciu nu va mai fi platit separat.

Astfel pentru inregistrarea in Registrul Comertului a unei persoane juridice, incluzând autorizarea constituirii, înmatricularea, autorizarea funcţionarii si declaraţia pe propria raspundere va fi achitata o taxa unica de 250 de lei. Pentru inregistrarea unei persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale va fi perceputa o taxa de 90 de lei. Potrivit Mediafax, pentru cererile de mentiuni simple, verificarea disponibilitaţii sau rezervarii denumirii unei firme, numirea lichidatorului, extrasul de registru, firmele sau persoanele fizice autorizate, intreprinderile familiale ori individuale vor achita o taxa de 45 de lei in timp ce pentru cererile de mentiuni complexe, cu doua sau mai multe operatiuni, vor plati suma de 220 de lei.

Un raport istoric despre o firma va costa 250 lei, urmând sa fie stabilite taxe fixe si pentru cereri de informaţii pe serii de firme grupate pe maxim cinci criterii – aria geografica, localitate, domeniu 9 lei pe firma ]i mai mult de cinci criterii 11 lei pe firma.

Noile taxe vor fi aplicate intr-un interval de doua luni dupa ce vor fi avizate de executiv.

Alexandra Busuioc

Comentarii

comentariu

About the Author

-