Published On: joi, Aug 2nd, 2012

Frica de dentist

Share This
Tags

*Durerea intervenita asupra unui dinte si costul exorbitant necesar repararii lui, ii indeamna pe pacineti sa amane vizita la dentist

La o simpla durere a unui dinte dar si pentru un control de rutina, oamenii sunt nevoiti sa ajunga pe scaunul unui medic stomatolog. De aici o intreaga aventura. Intervine frica de durere si nepriceperea alegerii unui astfel de medic. Cum zvonurile circula foarte repede, se mai si denatureaza pe parcurs, renumele doctorilor stomatologi ajunge la urechile tuturor.

Unele cabinete stomatologice practica preturi pana la cer, altele nu respecta programarile, astepti de-ti vine rau, sau medicul nu are mana usoara.

Exista multe astfel de clinici si cabinete stomatologice in Braila, insa este greu de facut o alegere mai ales daca nu a fost nevoie pana acum.

Fiecare a avut o experienta placuta sau neplacuta, altii chiar au incercat mai multi medici pana au gasit unul la care sa ramana fideli.

{nfiorator este faptul ca nu toate cabinetele au afisate la intrare tarifele practicate iar pacientilor le este teama sa intrebe depspre asta.

In urma unui sondaj efectuat de unul dintre reporterii Infobraila, aceste tarife nu sunt standard, difera de la cabinet la cabinet din motivul ca nu toti medicii au incheiate contracte cu Casa de Asigurari.

Astfel pentru o consultatie se scot din buzunar intre 20- 50 lei. {n functie de tratamentul aplicat o anestezie ajunge la 20 lei, o extractie de dinte costa 80 lei, una de masea 90 lei, un pansament provizoriu 25 lei, un tratament de carie intre 80-300 lei, un detartraj (albire a danturii) intre 160-230 lei. Lucrarile mai complicate de genul implant dentar variaza intre 400-600, preturile fiind calculate in euro.

Dupa cinci astfel de sedinte la stomatolog calculul iese undeva la valoarea a patru salarii. De aceea multe persoane renunta la vizita la un stomatolog si multi dintre medici ajungand sa se planga ca au agendele goale.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-