Published On: mie, Aug 8th, 2012

Fortele Navale Romane au inceput pregatirile dedicate Zilei Marinei

Share This
Tags

* Sambata, 11 august intre orele 9.00- 13.00 in Portul Militar din Varsatura, Fortele Navale Romana vor desfasura Ziua Portilor Deschise  * Pe 15 august la Braila se va sarbatori Ziua Marinei Romane *

Pentru participarea la Ziua Portilor deschise, brailenii vor beneficia de transport gratuit de la capatul autobuzului 4 (benzinaria MOL) pana in Portul Militar si retur. Toti cei interesati vor avea posibilitatea sa viziteze diferitele tipuri de nave si expozitia de tehnica militara.

Activitatile dedicate Zilei Marinei din 15 august vor avea loc pe Faleza Dunarii intre orele 9.00-13.00. Militarii Braileni vor desfasura activitati atractive precum, ceremonia de ridicare a pavilionului, Te Deum, depunerea unei ancore de flori in apa, parada navelor militare si civile, Sosirea Zeului Neptun si jocuri marinaresti.

Pentru aceste zile festive, militarii Fortelor Navale se ocupa de curatarea si vopsirea navelor care vor participa la parada.

Nava CP Dambovita va fi acostata pe 13 august pe faleza Dunarii, in dreptul morii Violatus, si poate fi vazuta de toti Brailenii.

Ziua Marinei Romane va fi sarbatorita ca in fiecare an, in Fortele Navale si in municipiile Constanta, Mangalia, Tulcea, precum si in Capitala, printr-o serie de ceremonii militare si religioase, depuneri de coroane de flori la monumente, exercitii demonstrative, jocuri marinaresti si spectacole artistice.

Geanina Paun

Comentarii

comentariu

About the Author

-