Published On: mar, Aug 7th, 2012

Examenul maturitatii bate la usa din nou

Share This
Tags

* Cei care nu au reusit sa promoveze in prima sesiune a bacalaureatului au dreptul la doua sansa luna aceasta *

Pana pe data de 10 august elevii corigenti sunt asteptati sa-si incheie situatia la invatatura pentru a se putea inscrie in cea de-a doua sesiune de bacalaureat. In sesiunea din iunie, dintr-un numar de 2429 inscrisi doar 2297 de candidati s-au prezentat in sala de examen. Promovabilitatea primei sesiuni a fost 60.3 la suta, procent obtinut din numarul celor prezenti. Pentru cea de-a doua sesiune sunt asteptati un numar de 1337 de candidati, in situatia in care promovabilitatea la corigente va fi de suta la suta.Pana in momentul de fata la Inspectoratul Judetean Braila s-au depus un numar de 997 de cereri de inscriere.

“ In statistica nationala, Braila s-a situat pe primul loc in tara. Am avut cea mai mare promovabilitate” a declarat Inspectorul Sef al Inspectoratului Scolar Judetean, Danielescu Iulian. Cea de-a doua sesiune de bacalaureat va incepe pe data de 20 august, cu probele competentelor lingvistice si digitale. In data de 27 august candidatii vor sustine proba scrisa la Limba si Literatura Romana, pe 29 proba scrisa la matematica/istorie, iar pe 31 proba optionala aleasa in functie de profil.

Primele rezultate vor fi afisate la centrele de examen pe data de 2 septembrie, in aceeasI zi elevii nemultumiti de nota obtinuta avand ocazia sa depuna contestatii. In perioada 3-4 septembrie se vor rezolva contestatiile, urmand ca pe data de 5 septembrie sa fie afisate rezultatele finale.

Sesiunea a doua a Bacalaureatului va fi organizata la Braila in sapte centre de examen.

Comentarii

comentariu

About the Author

-