Published On: vin, Aug 3rd, 2012

Elevii nu vor mai fi vaccinati in scoli

Share This
Tags

*Responsabilitea medicilor din scoli  de a vaccina elevii va fi plasata medicilor de familie

Incepand cu data de 1 septembrie, elevii nu vor mai fi vaccinati in scoli, acestia fiind nevoiti sa mearga la medicul de familie.

Hotararea a fost luata de Ministerul Sanatatii, insa medicii de familie sunt rezervati in aceasta privinta, nu pentru ca ar fi o munca in plus, cat pentru faptul ca elevii nu s-ar prezenta in cabintele medicale pentru a fi vaccinati.

“Nu este vorba ca nu acceptam, dar trebuie sa tinem cont ca era mai usor ca elevii sa fie vaccinati in scoli, la medicul de familie avem indoieli ca se vor prezenta in timp util. Vaccinul este obligatoriu si trebuie sa se prezinte toti elevii. Nu se va face vaccinarea doar in cazul in care parintii refuza”, ne-a spus dr. A. Marioarei.

Medicul subliniaza si efectele negative ce pot aparea in cazul in care elevii nu vor fi vaccinati. „Lipsa acestor vaccinuri va duce la scaderea imunitatii la boli, iar riscul de aparitie a afectiunilor va fi mai mare. De exemplu, vaccinul antirubeolic este obligatoriu la fete, in situatia in care nu il fac, ele s-ar putea imbolnavi de rubeola atunci cand vor fi gravide, iar copilul ar putea sa vina pe lume cu malformatii majore”, a precizat medicul.

Elevii sunt vaccinati in timpul scolii la varstele de 7, 9 si 14 ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-