Published On: mie, Aug 22nd, 2012

El centreaza si tot el da cu capu’ pe bani grei

Share This
Tags

Consilierul Municipal Simona Draghincescu va inainta Tribunalului Braila o actiune judecatoreasca impotriva directorului general al SC APT SA, Costel Balan. Acesta ocupa functia de director general inca din septembrie 2010 CLM fiind unicul asociat. Potrivit Legii 31/1990, la articolul 10, alineatul 3 ”Numarul actionarilor in societatea pe actiuni nu poate fi mai mic de 2. In cazul in care societatea are mai putin de 2 actionari pe o perioada mai lunga de 9 luni, orice persoana interesata poate solicita instantei dizolvarea societatii. Aceasta nu va fi dizolvata daca, pana la ramanerea irevocabila a hotararii judecatoresti de dizolvare, numarul minim de actionari prevazut de prezenta lege este reconstituit.” Articolul 228 al legii in cauza prevede dizolvarea societatilor de acest fel daca nu sunt indeplinite conditiile articolului 10 alineatul 3.  Draghincescu solicita Tribunalului sa constate dizolvarea SC APT SA Braila datorita faptului ca aceasta functioneaza ilegal: “Interesul meu este acela ca o societate ce apartine CLM Braila sa functioneze strict in conditii legale si nu ilegale asa cum functioneaza acum. Si nu este singura ilegalitate flagranta de la SC APT SA. In anul 2011, societatea a incasat sume foarte mari de la agenti economici, in baza Hotararii 422/2010 a CLM  Braila, suspendata de Instanta de Judecata, incalcand astfel si doua hotarari definitive si irevocabile. Si totusi nimeni nu s-a sesizat!”.

Sumele despre care vorbeste Consilierul Municipal sunt de cateva miliarde de lei vechi: “Pe langa sumele incasate pe caietele de sarcini vandute pentru licitatii care in fapt nu s-au mai sustinut. De exemplu 300 lei inmultit cu 500 de agenti economici egal 150.000 incasati ilegal!”

Draghincescu afirma totodata ca s-a incalcat si articolul 286 a prezentei legi. La data infintarii acestei societati in anul 2010, a transmis catre CLM  actul constitutiv cu cei doi actionari pentru ca acesta sa-l hotarasca: ”Impotriva solicitarii mele legale societatea s-a infiintat, eu prezentandu-mi demisia din orice calitate la acea data, renuntand la nominalizarea CLM de a ma ocupa de infiintarea SC APT SA”, ne-a precizat Simona Draghincescu.

Contactat telefonic pentru faptul ca este director general la o societatea pe actiuni, cu un singur asociat, Costel Balan a declarat ca “Nu stiu nimic despre asta, ei m-au ales in functia de director, mai multe nu stiu”.

Tribunalul va decide daca APT S.A. este sau nu in ilegalitate.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-