Published On: vin, Aug 10th, 2012

Doar 10 paturi pentru bonlavii de HIV/SIDA din Braila.

Share This
Tags

*In Braila exista in jur de 100 de persoane infectate cu virsul HIV- SIDA dintre care in jur de 76 primesc tratament gratuit de la guvern.

Pentru a beneficia de tratament gratuit, bonlavii trebuie sa fie inscrisi intr-un program national sustinut de Ministerul Sanatatii. Fondurile pentru tratament sunt alocate separat pentru fiecare judet in parte in functie de numarul persoanelor care au fost luate in evidenta ca indeplinind criteriile de eligibilitate. Pentru judetul Braila Ministerul a alocat in acest an 250 000-300 000 RON.

Majoritatea persoanelor isi urmeaza tratamentul de acasa, avand nevoie de spitalizare numai in cazul aparitiei unor complicatii.

Spitalul Judetean Braila dispune insa de un singur compartiment  cu 10 paturi pentru bonlavii de Hiv, compartiment aflat in sectia  de boli infectioase. Persoanele infectate beneficiaza si de indemnizatie lunara de hrana in perioada cat sunt internati dar si in ambulatoriu.  Conform HG nr.429/2008 cuantumurile alocatiei de hrana pentru bonlavii de HIV/SIDA sunt 11 lei pe zi pentru copii si 13 lei pe zi pentru adulti suma relativ mica avand in vedere ca acestia au nevoie de un regim special.

Alexandra Busuioc

Comentarii

comentariu

About the Author

-