Published On: Soare, Aug 12th, 2012

Directori apolitici in deconcentrate

Share This
Tags

*PSD nu tolereaza campanii electorale in institutiile publice

Presedintele Consiliului Judetean Gheorghe Bunea Stancu a declarat in cadrul conferintei de presa ca nu va tolera sub nici o forma directorii deconcentratelor care s-au folosit de functia pe care o detin pentru a realiza diferite forme ale campaniei electorale in sanul institutiilor publice.

Stancu a mai precizat faptul ca sistemul de invatamant din Romania a ajuns intr-o situatie deplorabila datorita schimbarilor legislative care nu au adus beneficii ci din contra au distrus zeci de ani de consolidare.

“Cum vine un alt partid, cum vine cu o alta gandire. Avem noi exemplu la Ministerul Invatamantului, ca au facut varza din invatamantul asta. Era unul din cele mai stabile sisteme din Europa. Ii spuneam ieri domnului inspector general intr-o discutie ca noi, social democratii nu dorim politizarea invatamantului asa cum am spus de altfel si inainte de alegeri. Acelasi lucru i l-am cerut si acum. Nici in sistemul urban nici in cel rural  nu trebuie sa primeze politicul. Trebuie sa primeze cei care sunt pregatiti din punct de vedere profesional.

De altfel nici numirea domnului Danielescu nu a fost facuta pe criterii politice, dumealui nefiind membru al vre-unui partid, iar noi care ni l-am asumat i-am cerut sa ramana apolitic”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila.

In ceea ce priveste schimbarile conducerii institutiilor deconcentrate, Stancu a declarat ca nu ii va tolera pe cei care au facut campanie la locul de munca: ”Toti care au facut politica, si la Braila majoritatea au facut politica, atunci cand exista posibilitatea legala nu cum au facut altii care au procese sau majoritatea castigate in instanta. Daca vreti pot sa va dau exemple, incepem cu salvarea si terminam cu ANIF”.

Pana la momentul actual nu exista o evidenta clara a celor care vor fi numiti, sau schimbati din functii, urmand sa se realizeze o serie de intruniri in acest scop. Social democratii au afirmat ca aceste schimbari se vor realiza numai acolo unde este cazul, fiind constienti de faptul ca exista institutii care sunt conduse de oameni capabili, apolitici, sau care si-au vazut de treaba lor.

MADALINA MUNTEANU

Comentarii

comentariu

About the Author

-