Published On: Soare, Aug 12th, 2012

Dezastru: 250 de morti si peste 1.500 de raniti in Iran

Share This
Tags

Bilantul partial al cutremurelor din Iran arata ca sunt cel putin 250 de morti si peste 1.500 de raniti. 12 sate au fost maturate de pe fata pamantului.

Doua cutremure cu magnitudinea de 6,2 si 6, ale caror epicentre s-au aflat la Ahar si, respectiv, Varzeghan, la aprocimativ 60 de kilometri de Tabriz, au afectat regiunea sambata, la ora locala 16.53 si 17.04.

Casele construite din caramida sau pamant au fost distruse de cele doua cutremure puternice care au avut loc la un interval de doar zece minute in regiunea muntoasa Varzeghan, la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de Tabriz. In regiune au avut loc ulterior 55 de replici de o intensitate mai redusa.

“Douasprezece sate au fost distruse in proportie de 100% in regiunea Varzeghan. Fiecare dintre ele avea intre 900 si 1.000 de locuitori, iar 40% dintre ei au murit”, a declarat Moharam Foroughi, prefectul regiunii, citat de presa locala. Insa, pentru moment, nu exista nicio confirmarea a unui astfel de bilant.

Potrivit agentiei de presa Mehr, ministrul de Interne Mohammad Najar a efectuat duminica dimineata o vizita la fata locului impreuna cu ministrul Sanatatii si seful Semilunei Rosii “la ordinul presedintelui” Mahmoud Ahmadinejad, “pentru a evalua situatia si a organiza operatiunile. Inca nu exista evaluari precise asupra numarului de victime si amplorii pagubelor”, a declarat Najar.

Satenii si echipe de salvatori se mobilizau duminica pentru a indeparta cu ajutorul lopetilor molozul in cautarea de supravietuitori ai celor doua cutremure.

Comentarii

comentariu

About the Author

-