Published On: mie, Aug 1st, 2012

Curtea Constitutionala Romana va decide validarea referendumului

Share This
Tags

*Peste 7 milioane de alegatori au votat ca Basescu sa fie demis

Biroul Electoral Central a facut public rezultatele referendumului fara sa ia in calcul recensamantul din 2011.

Gabriela Bogagiu a prezentat in fata micilor ecrane rezultatele alegerilor din data de 29 iulie. Astfel 87,52% din electorat a ales ca presedintele suspendat Traian Basescu sa fie demis.

USL va depune tot azi la Curtea Consitutionala documentele prin care se atesta faptul ca populatia Romaniei este mult mai mica in urma recensamantului din 2011, fapt care ar duce la validarea referendumului.

Ca urmare a acestui recensamant vor surveni schimbari si in ceea ce priveste numarul de parlamantari si europarlamentari, tinand cont de faptul ca in toamna acestui an se vor desfasura alegeri in acest sens.

Ioan Ghisa, senatorul PNL a declarat ca boicotarea referendumului de catre PDL a dus la dezamagirea celor peste 7 milioane de votanti care au decis ca nu vor sa mai fie condusi de Basescu: “Se observa clar faptul ca referendumul ar fi fost validat la ora actuala daca PDL nu ar fi boicotat aceste alegeri. Din punctul nostru de vedere presedintele este demis. Urmeaza sa discutam in Parlament decizia Curtii. Nu putem sa zicem ca Basescu nu este demis pentru ca unii nu au vrut sa participe la vot”.

Pe de alta parte, europarlamentarul PDL, Cristian Preda a atacat USL, sustinand faptul ca acestia se leaga de orice chichita pentru a impiedica invalidarea referendumului: “Oamenii astia nu stiu sa piarda! Avem nevoie de o negociere politica care sa duca la un regim mai bun in tara noastra”.

Varujan Vosganian, presedintele PNL a declarat ca lupta nu este nici pe departe finalizata. Electoratul care a votat pentru demiterea presedintelui nu trebuie fie desconsiderat din pricina celor care nu au participat din diferite motive la vot: “Mesajul raspicat este ca vom continua prin toate procedurile legale actiunea de a reprezenta vointa celor peste 8 milioane de romani care au votat la referendumul din 29 iulie, din care aproape 7 milioane jumatate si-au exprimat clar vointa de a-l demite pe Traian Basescu. Suntem in continuare implicati total în aceasta actiune politica”.

Membrii USL au incredere in Curtea Constitutionala ca va lua decizia corecta, bazata pe recensamantul din 2011, astfel incat presedintele suspendat sa fie demis.

Comentarii

comentariu

About the Author

-