Published On: mar, Aug 7th, 2012

Crin Antonescu: actuala criza politica nu afecteaza discutiile si nici angajamentele asumate de România!

Share This
Tags

*Putem vorbi despre o criza politica, dar in primul rând aceasta criza politica nu influenteaza negocierea cu FMI si Banca Mondiala

Aflat  la intalnirea cu membrii delegatiei FMI, cei ai Bancii Mondiale si Comisiei Europene, Crin Antonescu a tinut sa precizeze de la inceputul discutiilor ca: “Sunt sigur ca stiti totul despre situatia economica a acestei relatii cu Guvernul, aveti cel mai bun ministru, tatal si mama al acesteia”, cu referire la Florin Georgescu, ministrul finantelor.

“Sunt presedintele in functie, presedinte interimar intr-o situatie politica speciala. Cred ca putem vorbi despre o criza politica, dar in primul rând aceasta criza politica nu influenteaza negocierea cu FMI si Banca Mondiala, pentru ca Guvernul are un program politic, are angajamente si viziune, iar criza politica care sper sa se termine la finalul acestei luni nu influenteaza, nu afecteaza aceasta discutie”, a explicat Antonescu.

Delegatia comuna FMI, CE si Banca Mondiala se afla la Bucuresti pentru a discuta cea de-a sasea evaluare a acordului de tip preventiv incheiat anul trecut, in valoare de 3,6 miliarde euro, completat de o intelegere similara cu Comisia Europeana pentru foduri disponibile de 1,4 miliarde euro. Pe ordinea de zi mai gasim negocierea mai multor masuri fiscale propuse de Guvernul Ponta si analizarea proiectului de buget pentru 2013. Cea de-a sasea revizuire va fi prima condusa de olandezul Erik de Vrijer.

Banca Mondiala a aprobat un memorandum de intelegere cu România in urma caruia institutia a pus la dispozitie o linie de credit de 1 miliard de euro. Acordul cu institutiile financiare a fost incheiat in luna martie 2011, fiind o continuare a programului de 20 miliarde euro derulat in perioada 2009-2011.

Comentarii

comentariu

About the Author

-