Published On: lun, Aug 20th, 2012

Condamnatii voluntari ai varstnicilor

Share This
Tags

*Caminul Sf. Nicolae va fi mutat in noul sediu cu ajutorul detinutilor

Timp de patru zile, un numar de 15 persoane private de libertate aflate in executarea unei pedepse cu regim deschis la Penitenciarul Braila, sunt implicate activ intr-o actiune de voluntariat. Aceasta se desfasoara in baza unui contract de voluntariat intre Penitenciarul Braila si Caminul pentru persoane varstnice “Sf.Nicolae”.Actiunea are caracter umanitar si urmareste sprijinirea persoanelor varstnice in vederea instalarii in noul sediu.

Prin participarea persoanelor private de libertate la acest gen de actiuni se doreste consolidarea unor comportamente pro sociale adecvate, dezvoltarea unor abilitati si competente ale normelor de conduita civica si de echipa dar si dezvoltarea unei atitudini pozitive fata de munca.

Mai mult, prin stabilirea contactului direct cu comunitatea, se contribuie la cresterea sentimentului de apartenenta la societatea civica pentru acesta categorie sociala. Astfel  reducerea diferentei dintre viata de detentie si lumea exterioara, duce la imbunatatirea imaginii si a respectului de sine pentru cei care lipsesc doar temporar dintre noi.

Monica Ene

Comentarii

comentariu

About the Author

-